Dukat bord herrgården

Tallrik med förrätt

grönsaker, kockrock

kock i köket

tomater och grönsaker

Matsal på Tofta Herrgård

Matlagning i köket

tallrik, varmrätt

vinglas, vinflaskor, kandelaber

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.


NYHET: VINTERLUNCH I RESTAURANGEN ONSDAGAR FRAM TILL PÅSK
MER INFO OM VINTERLUNCH HÄR->

VINTER 2024 - middagsbokningar:

  • Fredagar & lördagar
  • 🐣 PÅSK: påskafton & påskdagen (lördag 30 och söndag 31/3)
  • Vardagar: gruppbokningar / konferenser

BOKA MIDDAG HÄR>>

Middagen serveras normalt kl 19:00.

    Ett hett tips är att komma lite innan middag och beställa något gott att dricka i en av våra mysiga salonger på övervåningen.

    För andra frågor:

    Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
    E-post: [email protected]


    Varmt välkommen till oss önskar Petter & Karen Karlander med personal


    Lite mer om restaurangen:

    Här hos oss arbetar vi med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

    Priser: 

    • Trerätters meny: 595:- sek
    • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek

    Barn: Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

    • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
    • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatismos och rårörda lingon / glass med bär.)

    Vegetarian, vegan eller matallergier? Har du någon matallergi eller önskar du ett vegetariskt/veganskt alternativ. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.


    Menyer

    Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. VIKTIGT: Meddela oss innan ankomst om du har matallergier eller önskar vegetarisk kost.

    Meny lördag 9 mars
    • Löjromstoast med klassiska tillbehör 
    • Veckans vita fisk med flädersås och dillbakad morot 
    • Vedbakat äpple från herrgårdsträdgården med lagerbladsglass och mandelkaka 
    Meny fredag 15 & lördag 16 mars
    • Sotad hälleflundra med syrad kålrabbi och rökt citronett
    • Dovhjort med pumpacréme, kungsmussling och kålskott samt björnbärsky
    • Hallonsorbet med variation på fänkål och rödbeta
    Fredag 22 & lördag 23 mars: ABONNERAT.
    🐣 PÅSK: påskafton lördag 30 & påskdagen söndag 31 mars
    • Vaktelägg från Restads Norrgård i Hålta med vår egensaltade laxrom, svartrot, nässlor och rädisor 
    • Lamm från lokala gårdar med créme på grillade vårgrönsaker, fårost, ramslök samt pepparsky 
    • Baskisk ostkaka på lokala råvaror serveras med björnbärssorbet och pistagekrokant 

     


    Lite mer om mat & dryck 

    Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det. Delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

    Fruktträden i herrgårdsträdgården levererar äpplen, päron m.m. som vi har glädjen av att kunna hösta och förädla på olika vis. I kockarnas trädgårdsland odlar vi sallad och örter.

    I så stor mån som möjligt vill vi som del av vårt kvalité och hållbarhetsarbete jobba med producenter i närområdet, och vi knyter kontinuerligt nya kontakter. Några av våra fantastiska lokala samarbetspartners är:

    • Vävra köksträdgård i Hålta med närodlade grönsaker.
    • Hållsunga gård i Kärna ekologiskt jordbruk med mjölk, mejeriprodukter, kött och charkuterier.
    • Så närproducerat som det går – här från Tofta herrgård, ekologiskt nötkött från gårdens djur som betar hela sommaren på ängarna nedanför herrgården.
    • Restads Norrgård i Hålta med fantastiska vaktelägg.
    • Sjöängens köksträdgård – Marstrand med grönsaker och fina örter. 
    • Torsby gård i Kärna med lammkött från fritt betande djur.  
    • Lammet och bonden i Gråbo, Lerum ett litet familjeföretag som producerar ekologiskt kött. Till oss levererar de bl.a. gråbogris som föds ute och lever hela sitt liv ute.
    • Genom Bondens skafferi som fungerar som en länk mellan små odlare/matproducenter i Västsverige och restaurangerna, köper vi olika lokala ostar och grönsaker. 
    • Extra roligt är även vårt samarbete med några av våra grannar i Bremnäs och Tofta om leverans av deras överskottsskörd hit till herrgårdsköket
    • Hybris Brewery i Gullbringa levererar lokalproducerad öl.
    • En Aleigen Brewery i Kungälv levererar även de lokal hantverksbryggd öl.

    Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från Toftas egen vinkällare. Vi rekommenderar alltid dryck som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett dryckespaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista, där vi fokuserar på ekologiskt vin, naturvin samt lokalproducerad hantverksöl. 

    Är du intresserad av dryckesprovningar är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan. Mindre grupper får hänga med Toftas sommelier Petter Karlander i gårdens gamla vinkällare. Här får du smaka och lära dig om ädla droppar och njuta av lite passande tilltugg medan vi pratar vin och gårdens historia.

     

      BOKA MIDDAG HÄR

    Öppettider

     

    Middagen serveras:  
    Fredag & lördag

    19:00 

    PÅSK 30 & 31 mars 

    19:00

    ANDRA DAGAR GRUPPBOKNINGAR - kontakta oss gärna med din förfrågan.

    Hitta hit:

    Tofta Herrgård Konferens
    Tofta 200
    442 75 Lycke
    Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
    E-post: [email protected]

    Länk till Google Maps:
    KLICKA HÄR >>

    Nyhetsbrevet


    You are now subscribed