Här har du några exempel på aktiviteter som vi gärna anordnar för dig och ditt gäng. Alt ifrån en rolig tävling, via musikaliska övningar till välgörande yoga eller meditation. Eller vad med att kombinera nytta med nöje och välja HLR-utbildning när du konfererar här på Tofta. Kontakta oss gärna om du vill höra mer om någon aktivitet eller önskar prisuppgifter.

Vår tanke är att aktiviteterna anpassas gruppen och det som är målet med att ni satt av tid till detta. Är fokus att utforska och kanske utveckla gruppens samspel? Är ni ute efter en personlig utmaning? Eller vill ni helt enkelt ha en rolig och trevlig stund ihop?

För mer utfyllande info om aktiviteterna samt priser, vänligen kontakta oss.


UTOMHUSAKTIVITETER

Basta & bada badtunna

Äntligen är vår bastu klar till användning! Nu kan vi erbjuda våra övernattande gäster bad i sköna badtunnor och bastubad i vår nya rymliga bastu designat av Karin Wingårdh. Bastun är stor och luftig med plats för 15 personer. Vi har även byggt två stora badtunnor ute i naturen. Varje rymmer upp till 8 personer. Temperaturen håller 38-39 grader, så det är varmt och skönt. Vi lägger in badrock, tofflor och extra handduk på rummet. Man duschar och byter om på hotellrummet, då vi inte har något separat omklädningsrum.

Walk & talk - Vandra & fika

Lägg ett arbetspass till Tofta naturreservat och få med förmiddags- eller eftermiddagsfika ut i Tofta Herrgårds vackra omgivningar. Vi packar ryggsäckarna med sittunderlag, kaffe/te samt hembakat/alternativt smörgås. Tid: det bestämmer ni själva - vi visar passande vandringsled efter väder, önskemål och tid

Paddla havskajak i Tofta naturreservat

- I samarbete med Marstrands Kajaker
Kajakpaddling i Tofta naturreservat. Aktiviteten inkluderar ”torrträning” och instruktion på land innan ni sjösätter kajakerna. En följebåt från Marstrands kajaker är med under turen. Tid: ca. 2 timmar (beror på gruppens storlek)

Slaget om skatten

- I samarbete med event- och aktivitetsföretaget Aventi
Vi startar med en auktion där lagen får buda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med varierande grenar där lagen som budat på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Med GPS och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten. Tid: ca. 2 timmar

Havsfejden

- I samarbete med event- och aktivitetsföretaget Aventi
En rolig mångkamp där ni lagvis kommer att möta varandra i olika grenar med marina inslag. Det krävs samarbete och precision för att håva hem så många poäng till laget som möjligt. Vem är snabbast på knopar, placera ut sjömärken, samarbeta för att fånga upp bojen. Tid ca. 2 timmar

Kluredo – virtuellt Mordmysterium utomhus

- Vi samarbetar med Mordmysterium i Göteborg.
Detta är ett utomhus virtuellt mordmysterium där man arbetar i små team på 2-4 personer och är detektiver. Aktiviteten utförs utanför vår anläggning utan instruktör. Man arbetar i små team på 2-4 personer och använder en Kluredo-app i sin egna telefon för att navigera och leta efter virtuella vittnen, lösa gåtor/utmaningar i verkligheten och eliminera både misstänkta och mordvapen för att knäcka fallet och avslöja mördaren. Tid ca. 2-3 timmar.

 


INOMHUSAKTIVITETER

Dryckesprovningar

Med vår sommelier i spetsen anordnar vi dryckesprovningar för er. Vi anpassar upplägget efter gruppens intresse, årstid och hur mycket tid ni vill använda. Tid: från 45 min – 2 timmar.

Mordmysterium på Herrgården

- Vi samarbetar med Mordmysterium i Göteborg.
Under ca 3 timmar får middagsgästerna uppleva en kväll i sann deckaranda samtidigt som de äter middagen. Alla är misstänkta –  en är skyldig. Vem som helst i sällskapet kan vara mördaren. Det gäller att ta reda på så mycket information som möjligt för att kunna lista ut vem det är. Denna aktiviteten kan även köras lite mer komprimerad innan middagen om ni önskar det.

Alla tiders

- I samarbete med event- och aktivitetsföretaget Aventi
I denna nostalgitripp kikar vi in i fyra årtionden från 70-talet fram till 2010. Lagvis får ni svara på frågor kring musik, film, sport och mycket annat. Ögonblick vi minns, TV-serier, maträtter, m.m. bjuds ni på i denna underhållande quiz som ger många härliga minnen. Tid ca. 2 timmar.

På rätt spår

- I samarbete med event- och aktivitetsföretaget Aventi
Upplägget är ungefär detsamma som i det populära tv-programmet På spåret, vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktigt då man tillsammans skall svara på frågor om vårt resmål. Tid ca. 2 timmar.

Samspel – spela tillsammans i blåsorkester

- Vi samarbetar med Samspel – samspel.com
Ni får en trevlig stund där vi kan lova många goda skratt tillsammans! Under några timmar får ni lära er spela var sitt blåsinstrument och sedan utnyttja de nya kunskaperna för att spela tillsammans i en blåsorkester. Tid ca 2 timmar. 

Aktiviteter på Tofta Retreat

- en kort promenad från herrgården. En liten familjär anläggning som erbjuder lugn och harmoni.   

- MediYoga - Medicinsk Yoga

En härlig start på dagen eller en skön avslappning innan middag. Har du inte provat yoga förut? Skeptisk? Utmana dig själv och din grupp och prova på! (Kan även erbjudas i konferenslokalen.) Tid 30 min / 60 min.

- Meditation

Här erbjuds en kroppslig och mental avslappning. (Kan även erbjudas i konferenslokalen.) Tid: 30 min.

Första hjälpen kurs / HLR

- Vi samarbetar med Heartex, Första Hjälpen AB.
Hjärt- och lungräddning med första hjälpen vid hjärtinfarkt och stroke. Målet är att känna sig trygg med att kunna och våga ingripa. Livsviktig kunskap för alla. Du får träna att göra HLR på dockor. Kursledaren är intensivvårdssjuksköterska. Tid ca, 2,5 t.