Här har du några exempel på inomhusaktiviteter som kan anordnas året om. Alt ifrån en rolig tävling, via musikaliska övningar till välgörande yoga eller meditation. Eller vad med att kombinera nytta med nöje och välja HLR-utbildning när du konfererar här på Tofta. Kontakta oss gärna om du vill höra mer om någon aktivitet eller önskar prisuppgifter.

Mordmysterium på Herrgården

- Vi samarbetar med Mordmysterium i Göteborg.
Under ca 3 timmar får middagsgästerna uppleva en kväll i sann deckaranda samtidigt som de äter middagen. Alla är misstänkta –  en är skyldig. Vem som helst i sällskapet kan vara mördaren. Det gäller att ta reda på så mycket information som möjligt för att kunna lista ut vem det är.

Dryckesprovningar

Med vår sommelier i spetsen anordnar vi dryckesprovningar för er. Vi anpassar upplägget efter gruppens intresse, årstid och hur mycket tid ni vill använda. Tid: från 45 min – 2 timmar.

Tävla och skratta med dina kolleger!

- I samarbete med event- och aktivitetsföretaget Aventi har vi valt ut några populära tävlingar som fungerar hela året.

- Music Quiz

Programledaren tar er här genom ett antal kategorier med allt från Schlager till Rock i en blandad kompott. Ni ska gissa intron, musikaler och filmmusik! Tid ca. 1,5 timma.

- Så kan det låta

Här tävlar deltagarna lagvis en i mängd olika kategorier, allt från intron, textremsor, första & sista minuten. Det gäller att ha koll på olika musikgenrer, omskrivna texter och refränger. En fartfylld och rolig aktivitet från början till slut! Tid ca. 2 timmar.

- På rätt spår

Upplägget är ungefär detsamma som i det populära tv-programmet På spåret, vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktigt då man tillsammans skall svara på frågor om vårt resmål. Tid ca. 2 timmar.

Samspel – spela tillsammans i blåsorkester

- Vi samarbetar med Samspel – samspel.com

Ni får en trevlig stund där vi kan lova många goda skratt tillsammans! Under några timmar får ni lära er spela var sitt blåsinstrument och sedan utnyttja de nya kunskaperna för att spela tillsammans i en blåsorkester. Tid ca 2 timmar.  


Aktiviteter på Tofta Retreat

- en kort promenad från herrgården. En liten familjär anläggning som erbjuder lugn och harmoni.  

- Relaxpaket med bubbelpool utomhus

Ni disponerar relaxavdelningen alldeles själva. Bubbelpool utomhus under bar himmel med plats för 8 personer i taget. Ni får även tillgång till bastu, samt relaxrum med vilstolar.  Lån av handduk och badrock ingår. Ta med egna badkläder.

- MediYoga - Medicinsk Yoga

En härlig start på dagen eller en skön avslappning innan middag. Har du inte provat yoga förut? Skeptisk? Utmana dig själv och din grupp och prova på! Yogan är anpassad för alla, oavsett ålder eller förkunskaper. MediYoga hjälper mot stress, stärka onda ryggar, bättre andning, bättre sömn, ett starkare immunförsvar, mindre migrän och mycket annat. Tid 30 min / 60 min.

Alternativ: Medicinsk Yoga i konferensrummet. Tid: 20 minuter.

- Meditation

Här erbjuds en kroppslig och mental avslappning. Meditationens syfte är att stilla sitt sinne, vilket skapar förutsättningar för ett inre lugn, som i sin tur bidrar till att utveckla en förmåga att lättare hantera både tankar och känslor. Detta ökar bland annat det allmänna välbefinnandet, minskar stresskänslor och påverkar också blodtrycket positivt. Tid: 30 min.

Alternativ: meditation i konferensrummet. Tid: 20 minuter.


FÖRSTA HJÄLPEN-KURS

- Vi samarbetar med Heartex, Första Hjälpen AB.

Hjärt- och lungräddning med första hjälpen vid hjärtinfarkt och stroke. Målet är att känna sig trygg med att kunna och våga ingripa. Livsviktig kunskap för alla. Du får träna att göra HLR på dockor. Kursledaren är intensivvårdssjuksköterska. Tid ca, 2,5 t.

Några smakprov på konferensaktiviteter på Tofta Herrgård: Yoga - Samspel - Relax