Här har du några exempel på aktiviteter som vi gärna anordnar för dig och ditt gäng. Läs igenom och se om du inspireras av något. Har du andra idéer?  Vår tanke är att aktiviteterna anpassas gruppen och det som är målet med att ni satt av tid till detta. Är fokus att utforska och kanske utveckla gruppens samspel? Är ni ute efter en personlig utmaning? Eller vill ni helt enkelt ha en rolig och trevlig stund ihop? Vi har fler alternativ i bakfickan.

”Vandra med fika” – när det enklaste är det härligaste

Välj att ta med din egen förmiddags- eller eftermiddagsfika ut i Tofta Herrgårds vackra omgivningar. Tofta naturreservat bjuder på omväxlande och lättgångna vandringar över blomsterrika strandängar och kala klippor vid havet. Det finns utsiktsplatser med bänkar och bord flera platser längsmed vandringslederna - annars bjuder naturen på sina egna möblemang. Ni lånar med er ryggsäck med kaffe och hembakat/alternativt smörgås.

Vid dåligt väder öppnar vi upp vår gamla Sjöbod vid Myggstaviken (1,5 km från Herrgården) så ni kan pausa där under tak (terrassvärmare finns). Om ni inte önskar att bära säckarna själva, kan vi avtala att möta er och servera vid lämplig plats.

Tid: det bestämmer ni själva - vi visar passande vandringsled efter väder, önskemål och tid

Kajakpaddling i Tofta naturreservat

- I samarbete med Marstrands Kajaker

Kajakpaddling i Tofta naturreservat. Aktiviteten inkluderar ”torrträning” och instruktion på land innan ni sjösätter kajakerna. En följebåt från Marstrands kajaker är med under turen.

Tid: ca. 2 timmar (beror på gruppens storlek)

Mission Complete

- I samarbete med event- och aktivitetsföretaget Aventi

Lagvis tilldelas ni ryggsäck och surfplatta och ska med hjälp av den navigera er till ett 40-tal punkter som vi placerat ut i området. Här ställs ni inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänk, kluriga frågor och kreativa uppdrag.

Tid ca. 2 timmar

Slaget om skatten

- I samarbete med event- och aktivitetsföretaget Aventi

Vi startar med en auktion där lagen får buda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med varierande grenar där lagen som budat på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Med GPS och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten.

Tid: ca. 2 timmar

Havsfejden

- I samarbete med event- och aktivitetsföretaget Aventi

En rolig mångkamp där ni lagvis kommer att möta varandra i olika grenar med marina inslag. Det krävs samarbete och precision för att håva hem så många poäng till laget som möjligt. Vem är snabbast på knopar, placera ut sjömärken, samarbeta för att fånga upp bojen.

Tid ca. 2 timmar

Ridning på islandshästar

- Vi samarbetar med Stall Tofta i herrgårdsstallet

Turridning i de vackra omgivningarna kring herrgården som rids i grupper om upp till åtta personer. Under ritten tas en kortare paus med fika. Innan avfärd hålls en kort undervisning i paddocken, så att alla känner sig redo för turen.

*Om ni är fler än 8 personer och max 16, går det att dela gruppen i två och rida halva turen vardera. Gemensam genomgång innan turen i stallet och gemensam fikapaus halvvägs i turen.

Maximal vikt för ryttare är 95 kg. Hjälmar finns att låna. Vi rider ut även i sämre väder, ta med er lämpliga kläder. För en mer behaglig ridtur rekommenderas oömma kläder och skor med en låg klack. All ridning sker på egen risk. Alla kunder omfattas dock av en Kundolycksfallsförsäkring.

Observera att det bara går att rida turer på förmiddagen under största delen av året. Detta då stallet har ridskola på eftermiddagarna. I perioden juni-augusti går det att boka turridning eftermiddagar.

Tid ca 2,5 timma