Vi kommer att fortsätta erbjuda take away fredagar framöver nu i vinter, så länge situationen är som den är med få besökande i restaurangen.

Med våra fredagskassar tänker vi ta tillfället i akt och ta ut svängarna lite, och skapa något vi själva saknar i utbudet här på landsbygden. Kockarna kommer med utgångspunkt i säsongens råvaror inspireras av ett land/matregion varje vecka, och göra menyer som är lite annorlunda än det vi brukar servera i herrgårdsrestaurangen


Vecka 16 (fredag 23/4) pausar vi vår take-away. Vill informera om att restaurangen i herrgården är öppen för middag kl 17:30 fredag och lördag. Vi återkommer med ny fredagskasse 30/4.

MAROCKANSK VECKA - Fredagskasse från Tofta Herrgård 16/4

Nu åker vi till Nordafrika, närmare bestämt Marocko. Det marockanska köket är mångfacetterad och spännande med influenser från många folkslag. Kryddor är en viktig ingrediens i detta kök. Vi har valt ut et par klassiska kryddblandningar som vi gör vår version av och kombinerar klassiska råvaror från marockanska köket med säsongens lokala primörer.

Det som kommer ge smak åt räkorna i förrättens sallad är kryddblandningen chermoula. Detta är en blandning där ingredienserna varierar, men vanligen ingår spiskummin, paprika, lök, vitlök, chili, gurkmeja, persilja, salt och peppar. Ras el hanout är en kryddblandning som traditionellt består av upp till 30 ingredienser och där varje kryddbutik har sitt eget recept. Denna kommer ge smak åt vår mustiga gryta.

Den rätt som de flesta förknippar med det marockanska köket, och som man närmast kan likna vid en nationalrätt, är couscous. Vi smaksätter med tomat, vår picklade majrova och fräscha vårgrönsaker.

Till dessert gör vi en Marockoinspirerad apelsinsorbet smaksatt med persika och med bitar av harcha - marockansk mannagrynskaka.

Smaklig måltid!


Veckans fredagskasse 16/4 innehåller:

🍽 Sallad med chermoula-marinerade räkor, grillade mandlar, granatäpple och koriander.
Vegetariskt alternativ: Vi ersätter räkorna med fermenterad zucchini och saffranskokt gulärta.

🍽 Långbakad Dalsland högrev ”ras el hanout” i en mustig gryta med bland annat tomat, paprika, kikärter och mynta
Vegetariskt alternativ: Vi ersätter köttet med Malins Bremnäs-palsternackor.

🍽 Couscous med bland annat tomat, senapssyrad majrova och vårgrönsaker

🍽 Apelsinsorbet med harcha, samt persika bakad i myntasirap

Pris: 295:- sek per person


Det praktiska: 
Beställ fredagskassen på:
Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]
 

Meddela eventuell matallergi vid bokning!  Med fredagskassarna har vi tyvärr begränsad kapacitet att hantera alla typer av specialkost, men vi gör vårt bästa för att tillmötesgå dina önskemål. Observera att inte alla ingredienser listas upp.

  • Beställ din fredagskasse fram till torsdag kl.13:00, men gärna så tidigt i veckan som möjligt för att vara säker på att det inte är slutsålt.
  • Upphämtning här på Tofta Herrgård fredag mellan kl 15:00 och 17:00.
  • Betala med swish eller kort/kontant.
  • Instruktioner om uppvärmning etc. medföljer.

Har du tips om mat du är sugen på eller en matregion du tycker bör vara med, så mejla oss gärna på [email protected].


TILL RESTAURANGEN>>