Vi satsar framåt! Nu blir det bastu och badtunnor i anslutning till hotellrummen här på Tofta Herrgård! Äntligen har vi startat bygget av vår nya satsning som blir ett efterlängtat komplement till vår verksamhet. Projektet inkluderar även fyra nya hotellrum i det vi kallar Verkstan. Två av rummen blir lite större och kan användas som familjerum med fyra bäddar.

Design

Design är av arkitekt Karin Wingårdh, som med sin nära Toftaanknytning verkligen har känsla för vad som passar in i denna unika miljö.

Bastu

Bastun blir en fristående byggnad längsmed berget. Formen är något alldeles extra med fasad i takspån med falurödfärg - samma typ av spån som man förövrigt hittar i detaljer på Herrgårdsstallet. Ett stort rektangulärt fönster erbjuder ogenerad utsikt ut mot berget och naturen.

4 nya hotellrum i "Verkstan" & uterelax med badtunnor

De fyra nya hotellrummen kommer ligga i befintliga ”Verkstan”, som vi förlänger något. Där gör vi även om det befintliga ”gröna köket” till en mysig lounge med glasdörrar ut mot vår nya uterelax. Det blir två generösa badtunnor som vi placerar i naturen bakom Verkstan och befintliga hotellannexet Smedjan.

Vår tanke är att detta ska bli en plats att njuta året om – i takt med naturen och årstiderna. Ett komplement till våra boendepaket – perfekt att värma sig till exempel efter en höstpromenad i Tofta naturreservat eller en golfrunda på Lycke golfbana. Ett ställe att umgås och även ett ställe för att kontemplera själv i lugn och ro när man föredrar det.

Lokala entreprenörer

Vi har valt att samarbeta med lokala entreprenörer. Generalentreprenör Noga Bygg och Design, markarbete Bröderna Carlsson och rörarbeten Rollsbo rör. Överöns Bygg bygger klart bastun.

Status januari 2023:  Hotellrummen i Verkstan är invigda och bokningsbara. Båda badtunnorna och bastun är klara och går att boka för våra hotellgäster. Under vintern/våren färdigställer vi utemiljön runt om.

Häng med!