Att vandra i Bohuslän kan vara en fascinerande naturupplevelse på många olika sätt. Korta dagsturer med bekvämt boende och lagad närproducerad mat eller långa strapatser i exponerade miljöer - oavsett vad man föredrar finns det väldigt mycket att erbjuda. Naturen väntar på dig. Ta med familjen, vännerna, din partner eller vandra iväg på upptäcktsfärd på egen hand i den hänförande västsvenska naturen.

Vandra i omgivningarna runt Tofta Herrgård

Här på Toftahalvön kan vi erbjuda vandringsstigar vid hav, genom skog och över ängar. Tofta naturreservat bjuder på omväxlande och lättgångna vandringar över blomsterrika strandängar och kala klippor vid havet. Det finns flera utsiktsplatser med bänkar och bord längsmed vandringslederna - annars bjuder naturen på sina egna möblemang.

Här kan du läsa mer om Tofta naturreservat >>

Det finns möjlighet till allt från lätta promenader på grusvägar och ridstiger till lite mer svåråtkomliga rutter på klipporna ytterst på Tofta udde.

KLICKA HÄR FÖR ATT LADDA NER PDF MED NÅGRA VANDRINGSFÖRSLAG HÄR PÅ TOFTAHALVÖN >>

Vandringspaket på Tofta

Vi erbjuder ett Vandringspaket för dig som vill kombinera herrgårdsliv, god mat och vandring i vacker natur. Då får du med en ryggsäck som vi packar med eftermiddagsfika och karta över vandringslederna här på Tofta. Vi hjälper dig gärna med tips och råd!

BOKA / MER INFO OM VANDRINGSPAKET PÅ TOFTA >>


Tre favoriter i närheten

Det finns fler härliga vandringsalternativ under en halvtimme med bil från Tofta. Här är några av våra favoriter.

Vandringslederna på Koön

Avstånd från Tofta Herrgård: 16 km.
På Koön, vid Marstrand, finns tre vandringsleder som du kan utforska.

Länk till info om lederna på Koön >>

Vandra runt Marstrandsön

Avstånd från Tofta Herrgård till Marstrands Färjeläge:15 km
Stigen runt hela Marstrand är ca 5 kilometer och en promenad runt ön tar cirka en timme.

Mer info om vandringslederna i Marstrand >>

Guddehjälm naturreservat

Avstånd från Tofta Herrgård: 16 km
Ligger cirka 6 kilometer väster om Kungälvs tätort nordväst om Ytterby. Skogen vid Guddehjälm är en av Bohusläns allra största sammanhängande lövskogar. Det finns markerade vandringsleder. Vi har broschyrer med vandringsleder här i receptionen.

Ladda ner broschyr om Guddehjälm naturreservat >>


Mer om vandring i Västsverige

Att vandra i Västsverige innebär att du får det bästa av skogen, havet och sjöarna i kombination med god mat och charmiga boenden längs vägen. Upptäck Bohusläns fiskesamhällen bland klipphällar och ängar, ta del av obruten vildmark i Dalsland eller vandra genom Västergötlands historiska kulturbygd med dansande tranor och blommande körsbärsträd.

TILL VANDRINGSPORTALEN PÅ VÄSTSVERIGE.COM >>