sill, julbord

Tofta herrgård huvudbyggnad - julbordstid

Julgranen är pyntad

Julbord i herrgårdskök

Julbord med ost, bröd och efterrätter i herrgård

Tofta Herrgård med juleljus och julgranar ute

Julbord i herrgårdskök med rökt och gravad lax och hälleflundra

Julbord på Tofta Herrgård

Vi önskar dig varmt välkommen till god gammaldags julstämning! Upplev en julpyntad herrgård i Bohuslän med en helt unik stämning - en adventsupplevelse som många av våra gäster gjort till en årlig tradition. Vita dukar, vackra julblommor och tända ljus skapar en stämningsfull och mysig atmosfär. Varmt välkommen till vårt klassiska julbord, där du hämtar maten själv i herrgårdsköket. Tofta Herrgård ligger nära havet mellan Marstrand och Kungälv - endast en dryg halvtimme från Göteborg och Stenungsund.

Ett klassiskt bohuslänskt julbord i 1700-tals miljö

⭐ NYHET: boka julbord för upp till 8 personer online HÄR >>

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Tofta Herrgård är familjeägd och vi har anordnat julbord nu i snart 30 år. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. Du välkomnas in i självaste herrgårdsköket för att själv välja ut de godbitar du föredrar, och där har du även kockarna till hands om du vill prata julmat!

Vi serverar julbord alla dagar i veckan förutom de första måndagarna - både lunch och kväll från fredag 24 november fram till 22 december.

Välkommen till årets julbord önskar Karen & Petter Karlander med personal!

För större sällskap kontakta oss på:

Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]

Lite mer om maten:

 • Vårt sill och fiskbord är speciellt uppskattat av våra gäster. Som tillbehör till våra goda sillar erbjuder vi bland annat den osötade äggosten på traditionellt bohuslänskt vis – den sötade hittar du på dessertbordet. Vi bjuder också på olika varianter av rökt och gravad fisk. Härliga blåmusslor och räkor hör även det med på ett Bohuslänsk julbord tycker vi!
 • Skinka, paté och korv hör till på ett svenskt julbord. Vi tycker extra mycket om våra viltprodukter, som serveras med olika sallader, marmelader och inläggningar.
 • På herrgårdskökets ursprungliga, svarta järnspis ställer vi fram det småvarma med allt från lutfisk till revbensspjäll. Våra köttbullar gör vi på nötkött från gårdens egen ekologiska djuruppfödning.
 • Gott bröd av flera sorter samt goda såser och marmelader gör det där lilla extra. En favorit är vårt hårda tunnbröd, som bakas med vassla från äggostproduktionen - och görs efter ett gammalt recept just här från herrgården.
 • Som avslutning på måltiden kan vi fresta med goda ostar samt ett smarrigt dessertbord. Psst! Missa inte vårt godisskåp med godsaker för stora och små!

Priser 2023:
  Mån. - tors. Fredag Lördag Söndag
Julbord lunchsittning 590:- 680:- 780:- 780:-
Julbord lördag kl 15:30 - - 875:- -
Julbord kvällsittning 730:- 875:- 875:- 780:-

Välkomstglögg & kaffe ingår i priset. Alla priser inkl. moms.

Barn 0-1 år gratis, 2-5 år = 120:-, 6-15 år = 1/2 pris


Ditt jobb att boka julfesten för jobbet? 

Vad med att boka julbordspaket med övernattning på Tofta Herrgård? Vi har 18 hotellrum med 36 sköna bäddar att erbjuda. Julbordspaketet inkluderar julbord och välkomstglögg samt boende och frukost.

Lägg på bad i våra badtunnor eller en annan aktivitet innan julbordet. Fråga oss om förslag så skräddarsyr vi något som passar er.

Kontakt: e-post: [email protected]


Lite kort historia: Ett klassiskt bohuslänskt julbord i 1700-tals miljö i snart 30 år!

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Tofta Herrgård är familjeägd och vi har anordnat julbord nu i snart 30 år. De första 10 åren var huvudbyggnaden privatbostad och julborden var i regi av krögaren Rolf Karlander tillsammans med Petters föräldrar Lillemor & Bertil Karlander. Sedan 2004 har nästa generation Karlander - Petter & Karen hand om julborden. 

Många återkommande gäster har detta som en årlig tradition, och varje år upptäcker nya gäster charmen med julstämningen här på Tofta.

Varmt välkommen!

    BOKA JULBORD HÄR

  Julen 2023

  Första sittningen:
  Fredag 24 november kl.18:00

  Sista sittningen:
  Fredag 22 december kl. 18:00

  Vardagar:

  kl. 13:00 och 18:00

  Inga julbord måndag 27/1, 4/12, 11/12

  Lördagar:

  kl. 12:00, 15:30 och 19:30

  Söndagar: kl. 13:00 och 17:00

   

  Julbordspaket

  Julbord med välkomstglögg, boende i hotellrum i Smedjan, frukost i herrgården. Läs mer och boka här.

  Julbordspaket med övernattning>>


  Julbordskonferens

  Samla kollegorna och lägg årets sista möte till Tofta Herrgård. Vi har konferenspaket för både dagkonferens och med övernattning.

  Läs mer om julbordskonferens >>


  Julmarknad i Magasinet

  Helgerna 2-3/12, 9-10/12 och 16-17/12 är det julmarknad här på Tofta Herrgård. 

  Julmarknad mer info >>

  Nyhetsbrevet


  You are now subscribed