sill, julbord

Tofta herrgård huvudbyggnad - julbordstid

Julgranen är pyntad

Kopparkastruller med julmat

Ingångsparti julen

Levande röda julljus

Julbord på Tofta Herrgård

Vi önskar dig varmt välkommen till god gammaldags julstämning! Upplev en julpyntad herrgård i Bohuslän med en helt unik stämning - en adventsupplevelse som många av våra gäster gjort till en årlig tradition. Vita dukar, vackra julblommor och tända ljus skapar en stämningsfull och mysig atmosfär. I år bjuder vi på ett sittande julbord där vi kombinerar några av våra klassiska julbordsfavoriter med lite nya inslag. En julbords-julmiddag eller lunch à la Tofta helt enkelt! Tofta Herrgård ligger nära havet mellan Marstrand och Kungälv - endast en dryg halvtimme från Göteborg och Stenungsund.

Sittande julbords-julmiddag på Tofta Herrgård anno 2020

För att undvika trängsel och göra er julbordsupplevelse så säker som möjligt har vi varit tvungna att tänka om lite i år. Vi vet att det är många av er som älskar vårt klassiska julbord, och det att kunna gå runt i köket och plocka från alla delikatesser samtidigt som ni småpratar med kockarna. Som världen är just nu känner vi inte att vi kan köra på som vanligt. I år blir det därför ett corona-säkrat sittande julbord, där vi kombinerar några av våra klassiska julbordsfavoriter med lite nya inslag.

Nyhet! Det finns möjlighet att boka en egen matsal på övervåningen om ni önskat att sitta avskilt.

Varmt välkommen hit i advent önskar Karen och Petter Karlander m/personal ❤


Så här har vi tänkt oss:

Vi startar med att servera glögg vid ditt bord.

Så till maten:

 1. Första rätt är ett urval av våra sillar & fiskdelikatesser med tillbehör. Vi kommer att köra detta som en servering där ni på bordet delar fat och sedan plockar det ni vill ha. Lite som vårt traditionella fiskbord i mindre format: 3 sillar, gravlax, kallrökt hälleflundra och rökt laxröra samt tillbehör.
 2. Andra rätt är kallskuret med tillbehör. Även detta får ni serverat på gemensamma fat där ni delar: julskinka, enrisrökt korv, fläskpaté, tjälknöl och rökt rådjursfiol med tillbehör.
 3. Tredje servering är varmrätt. Här väljer ni mellan kött eller fisk:
  • Bakad långa med kräm på gulärta och saffran, stekt bryssel- och grönkål samt brynt smör med rosenkvitten
  • Julkryddade benfria revbensspjäll med rödkål och äppelkompott
 4. Vardagskvällar och på helgerna serverar vi därefter en liten ostbricka, med utvalda ostar och goda tillbehör.
 5. Så är det dags för efterrätten som blir tallriksservering: julig mascarponecreme med björnbärs-kompott och Kalles pepparkaksbiskvier
 6. Önskar ni kaffe eller te, serveras även det vid bordet – och så vankas det självfallet lite julgodis.

Vår sommelier och ägare Petter Karlander kommer att välja ut rekommenderad dryck till varje rätt, så kanske provar du på något nytt i år?

BARN:

 • Barnen är som alltid varmt välkomna hit, men vi vill be er föräldrar att tänka till innan om ditt barn klarar av att sitta på sin stol under hela middagen. I år blir det ju inte rum att springa runt som vanligt.
 • Vi erbjuder en lite mer barnanpassad julvarmrätt till de som önskar det: våra goda Toftaköttbullar & prinskorv med potatis och gräddsås.
 • För de barn som vill ha något annat än ordinarie dessert kan vi bjuda på vaniljglass med björnbärskompott.

SPECIALKOST: Kom ihåg att meddela oss om eventuell specialkost i god tid innan. Vi kommer att ha vegetariskt alternativ för hela menyn.


Detta gör vi för att hindra smittspridning hos oss:

♥️ Enligt nya restriktioner dukar vi för max 8 personer i samma sällskap per bord. Är ni fler än 8 så delar vi upp på fler bord.

♥️ Det är färre platser i restaurangen än vanligt då vi har glesat ut borden med minst 1 meter mellanrum mellan sällskapen.

♥️ Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Därmed kan vi sprida ut våra sällskap i olika rum. Det finns möjlighet att boka en egen matsal på övervåningen om ni önskat att sitta avskilt.

♥️ En sittning på lördagarna har vi tagit bort, så observera nya sittningstider denna dagen.

♥️ Vi agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer i hela vår verksamhet. Klicka här så kan du läsa mer om hur vi hanterar covid-19 >>


Priser 2020:
  Mån. - tors. Fre. Lörd. & sön.
Julbord lunch 495:- 495:- 665:-
Julbord eftermiddag & kväll 595:- 665:- 665:-
Välkomstglögg & kaffe ingår i priset. Alla priser inkl. moms.
Barn upp till 5 år = 90:-, 6-12 år = 1/2 pris

 


Lite kort historia: Ett klassiskt bohuslänskt julbord i 1700-tals miljö i snart 30 år!

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Tofta Herrgård är familjeägd och vi har anordnat julbord nu i snart 30 år.

De första 10 åren var huvudbyggnaden privatbostad och julborden var i regi av krögaren Rolf Karlander tillsammans med Toftas ägare Lillemor & Bertil Karlander. Sedan 2004 har nästa generation Karlander (Petter & Karen) hand om julborden, och nu rymmer herrgården restaurang och konferensanläggning året om. Känslan av att du är hemma hos Karlanders dock - den vill vi bevara för all den tid vi är här!


  Julen 2020

  Första sittningen:
  Fredag 27 november kl.13:00

  Sista sittningen:
  Tisdag 22 december kl. 18:00

  Vardagar:

  kl. 13:00 och 18:00

  Inga julbord måndag 30/11, 7/12, 14/12.

  Lördagar:

  Nya tider: kl. 14:30 och 19:00

  Söndagar: kl. 13:00 och 17:00

  Boka ditt bord på:

  Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
  E-post: [email protected]

  Julbordspaket

  Julbordspaket med övernattning
  - från 1390 SEK

  Läs mer & boka här


  Take-away julbord

  NYHET: I december kan du beställa och hämta ditt eget julbord från Tofta Herrgård att avnjuta hemma. Vi packar ned våra delikatesser i en papperskasse som du kan hämta här hos oss vissa dagar. LÄS MER HÄR >>


  Julmarknad i Magasinet

  OBS! TYVÄRR MÅSTE JULMARKNADEN STÄLLAS IN I ÅR P.G.A. COVID 19. Mer info på www.toftaherrgardmagasinet.com.

  Varje år sedan över 30 år har det första, andra och tredje advent varit julmarknad här på Tofta Herrgård. 

  LÄS MER HÄR >>

  Nyhetsbrevet


  You are now subscribed