sill, julbord

Tofta herrgård huvudbyggnad - julbordstid

Julgranen är pyntad

Julbord i herrgårdskök

Julbord med ost, bröd och efterrätter i herrgård

Tofta Herrgård med juleljus och julgranar ute

Julbord i herrgårdskök med rökt och gravad lax och hälleflundra

Julbord på Tofta Herrgård

Vi önskar dig varmt välkommen till god gammaldags julstämning! Upplev en julpyntad herrgård i Bohuslän med en helt unik stämning - en adventsupplevelse som många av våra gäster gjort till en årlig tradition. Vita dukar, vackra julblommor och tända ljus skapar en stämningsfull och mysig atmosfär. Varmt välkommen till vårt klassiska julbord, där du hämtar maten själv i herrgårdsköket. Tofta Herrgård ligger nära havet mellan Marstrand och Kungälv - endast en dryg halvtimme från Göteborg och Stenungsund.

Ett klassiskt bohuslänskt julbord i 1700-tals miljö

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Tofta Herrgård är familjeägd och vi har anordnat julbord nu i snart 30 år. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. Du välkomnas in i självaste herrgårdsköket för att själv välja ut de godbitar du föredrar, och där har du även kockarna till hands om du vill prata julmat!

Vi serverar julbord alla dagar i veckan utom de första måndagarna - både lunch och kväll från fredag 25 november fram till 22 december.

Välkommen till årets julbord önskar Karen & Petter Karlander med personal!

Förhandsboka ditt bord på:
Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]

Lite mer om maten:

 • Vårt sill och fiskbord är speciellt uppskattat av våra gäster. Som tillbehör till våra goda sillar erbjuder vi bland annat den osötade äggosten på traditionellt bohuslänskt vis – den sötade hittar du på dessertbordet. Vi bjuder också på olika varianter av rökt och gravad fisk. Härliga blåmusslor och räkor hör även det med på ett Bohuslänsk julbord tycker vi!
 • Skinka, paté och korv hör till på ett svenskt julbord. Vi tycker extra mycket om våra viltprodukter, som serveras med olika sallader, marmelader och inläggningar.
 • På herrgårdskökets ursprungliga, svarta järnspis ställer vi fram det småvarma med allt från lutfisk till revbensspjäll. Våra köttbullar gör vi på nötkött från gårdens egen ekologiska djuruppfödning.
 • Gott bröd av flera sorter samt goda såser och marmelader gör det där lilla extra. En favorit är vårt hårda tunnbröd, som bakas med vassla från äggostproduktionen - och görs efter ett gammalt recept just här från herrgården.
 • Som avslutning på måltiden kan vi fresta med goda ostar samt ett smarrigt dessertbord. Psst! Missa inte vårt godisskåp med godsaker för stora och små!

Priserna för 2023 är p.t. ej fastsatta..

Priser 2022:
  Mån. - tors. Fre. Lörd. & sön.
Julbord lunch 580:- 580:- 780:-
Julbord eftermiddag & kväll 680:- 780:- 780:-
Välkomstglögg & kaffe ingår i priset. Alla priser inkl. moms.
Barn upp till 5 år = 90:-, 6-12 år = 1/2 pris

Ansvarig för julavslutningen på jobbet? Julbordspaket företag 🎄

Boka julbordspaket med övernattning på Tofta Herrgård! Vi har 18 hotellrum med 36 sköna bäddar att erbjuda. Julbordspaketet inkluderar julbord och välkomstglögg samt boende och frukost.

Lägg på bad i våra badtunnor eller en annan mysig aktivitet innan julbordet. Fråga oss om förslag så skräddarsyr vi något som passar er.

Kontakt: e-post: [email protected]


Lite kort historia: Ett klassiskt bohuslänskt julbord i 1700-tals miljö i snart 30 år!

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Tofta Herrgård är familjeägd och vi har anordnat julbord nu i snart 30 år. De första 10 åren var huvudbyggnaden privatbostad och julborden var i regi av krögaren Rolf Karlander tillsammans med Toftas ägare Lillemor & Bertil Karlander. Sedan 2004 har nästa generation Karlander (Petter & Karen) hand om julborden, och nu rymmer herrgården restaurang och konferensanläggning året om. Känslan av att du är hemma hos Karlanders dock - den vill vi bevara för all den tid vi är här.

Varmt välkommen!

  Julen 2023

  Första sittningen:
  Fredag 24 november kl.18:00

  Sista sittningen:
  Fredag 22 december kl. 18:00

  Vardagar:

  kl. 13:00 och 18:00

  Inga julbord måndag 27/11, 4/12 eller 11/12.

  Lördagar:

  kl. 12:00, 15:30 och 19:30

  Söndagar: kl. 13:00 och 17:00

  Boka ditt bord på:

  Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
  E-post: [email protected]

  Julbordspaket

  Julbord med välkomstglögg, boende i hotellrum i Smedjan, frukost i herrgården. Läs mer och boka här.

  Julbordspaket med övernattning>>


  Julbordskonferens

  Samla kollegorna och lägg årets sista möte till Tofta Herrgård. Vi har konferenspaket för både dagkonferens och med övernattning.

  Läs mer om julbordskonferens >>


  Julmarknad i Magasinet

  Första, andra och tredje advent är det julmarknad här på Tofta Herrgård. 

  Julmarknad mer info >>

  Nyhetsbrevet


  You are now subscribed