Hem

Här är våra vänner på Tofta

På och runt herrgården är det fler verksamheter. Tillsammans önskar vi dig och ditt sällskap varmt välkomna till vår underbara lilla halvö!

Vänner på Tofta

tofta naturreservat

Tofta Naturreservat

Tofta är ett lättillgängligt naturreservat med goda möjligheter till strövtåg, bad och fiske, och ligger en kort promenad från Tofta herrgård. För den naturintresserade bjuder Tofta naturreservat på omväxlande och lättgångna vandringar över blomsterrika strandängar och kala klippor. Från dem och de närliggande öarna kan man ta sig ett uppfriskande bad eller bara njuta av utsikten över havet. Tofta bjuder på ett kustlandskap med lämningar från bronsåldern. Fornlämningarna ligger på en bergrygg som skjuter ut mellan Kråkerösund och Myggstaviken. Trädlösa hedmarker kännetecknar naturreservatet, men i skydd av berget finns det betesmarker. Du kan hitta botaniska skatter som ängsnycklar, granspira och ormtunga. På de betade strandängarna växer smultronklöver. I klippspringor och på hällmarker finns olika arter av fetknopp samt trift. I augusti pryder ljungens rödvioletta färg de karga hällmarkerna. Myggstaviken söder om reservatet är känt för sitt rika fågelliv och i Tofta kile häckar flera arter simänder och andra fåglar. Fakta Tofta Naturreservat Bildat: 1980 Areal: Cirka 635 hektar Naturvårdsförvaltare: Västkuststiftelsen

 • vänner på tofta
 • SOMMAR

Stall Tofta turridnin gpå Tofta Herrgård

Stall Tofta

Stall Tofta är ett väletablerat och komplett ridföretag för islandshästar. De erbjuder turridning, ridskola, ridläger för barn och vuxna, inackordering, hingststation samt träning och försäljning av hästar. Turridning Stall Tofta erbjuder turridning med bra och säkra hästar i de vackra omgivningarna kring anrika Tofta Herrgård och Tofta naturreservat, en omgivning som är en naturupplevelse i sig. Ridningen går både genom skog och längs strandkanten med vacker utsikt. För bokning av turridning och information ring: 0303 - 22 58 53. Länk till Stall Tofta - klicka här. Ridpaket gourmet I samarbete med Stall Tofta erbjuder vi på Tofta Herrgård ett lyxigt weekendpaket där du kan kombinera en herrgårdshelg med ridning på islandshäst. Vi kan lova vacker natur, god mat och härliga hästar! Scrolla ned på denna sidan och läs mer om Ridpaketet.  

 • SOMMAR
 • vänner på tofta

Lycke golfbana - Tofta Herrgård

Lycke golfbana

Lycke golfbana ligger varsamt inlagd i det vackra landskapet runt Tofta herrgård och är en seaside/parkbana i en lugn och vacker miljö. Läget vid havet och den vackra naturen kring Tofta Herrgård har tillåtit oss att skapa en golfbana utöver det vanliga. En bana som håller en högre finish än vanligt för de flesta svenska banor. En bana med lång spelsäsong, men framförallt en bana som är utmanande och omväxlande att spela för såväl medelgolfaren som den duktiga spelaren. Banan är designad av Johan Henrikson och Helen Alfredsson. Helen har bidragit med ett kvinnligt perspektiv som gör att Lycke är en bana lika rolig att spela för damer som för herrar. Läget nära havet innebär fler soltimmar och mindre regn. Dessutom blir vinden en faktor att bemästra – precis som det skall vara på en kustbana. Golfrestaurangen Lycke Golfbana driver restaurangen i egen regi. Fullständiga rättigheter och en golfmeny med bra priser. Dagens lunch under golfsäsongen. Försäljning av matiga mackor samt enklare förtäring i form av fikabröd, kaffe, dricka m.m. Stor uteservering där man kan blicka ut över banan och Herrgården, samt lounge-grupper inomhus. Klicka HÄR för att komma till LYCKE GC&Cs HEMSIDA   Golfpaket med boende på Tofta Herrgård Vi på Tofta Herrgård har tillsammans med våra kompisar på Lycke golfbana glädjen av att erbjuda fina golfpaket. Passa på att läsa mer om dessa längre ned på denna sidan – alla på promenadavstånd från 1:a tee!

 • vänner på tofta
 • SOMMAR

Tofta Retreat

Tofta Retreat

Tofta Retreat ligger en kort promenad från herrgården.  En liten familjär anläggning som erbjuder lugn och harmoni. Eller som flera besökare säger: ”Det här går inte att beskriva, det måste upplevas”. De anordnar retreater, yogahelger, rehab mm. För grupper går det även att boka in sig i relaxavdelningen med bastu och bubbelpool utomhus.   Tofta Retreat har olika yogapass varje vecka. Telefon 0303 - 22 54 90 Länk till TOFTA RETREAT   Retreat med yoga och meditation på Tofta Sveriges första retreat med kombinationen Medicinsk yoga, meditationsvandring och meditation. Bo på Tofta Retreat eller i hotellannex på Tofta Herrgård. LÄS MER OM RETREAT PÅ TOFTA HÄR..

 • vänner på tofta
 • ToftaRetreat

Magasinet Café och Gårdsbutik

NU STÄNGT FÖR SÄSONGEN. ÖPPNAR IGEN TILL SOMMAREN! Sedan sommaren 2016 är det café i Magasinet igen! I regi av Linda Karlander finns det nu under sommarmånaderna ännu en härlig ursäkt att besöka oss på Tofta Herrgård. I Magasinet Café och Gårdsbutik finns förutom gott hembakat och god glass klassiskt hantverk av hög kvalitet och närproducerad mat. Sittplatser inne och utomhus. Leksaker för barn i trädgården. Öppettider 2017: Från 17 juni - 25 juni lördagar & söndagar kl. 11 - 17 Sommartider 5 juli - 13 augusti onsdag-söndag kl 11-17 Sedan lördagar & söndagar kl. 11 - 17 ut augusti månad Kontaktinfo Magasinet Café och Gårdsbutik: Telefon +46 (0)761 – 27 27 28 E-post [email protected] Aktuell information hittar du på Magasinet Café och Gårdsbutik sin Facebooksida - klicka här.. FÖR INFO OM JULMARKNADEN I MAGASINET - KLICKA HÄR Lite mer om Magasinet Magasinet är gårdens gamla spannmålsmagasin där du förutom Lindas café och butik under sommaren hittar sommarteater med Teater Tofta på övervåningen. Under vintern är det julmarknad under tre adventshelger.  Kuriosa om Magasinet är att det faktiskt ursprungligen var byggd som ett sjömagasin och stod vid havet. Sedan plockades det ner bräda för bräda och flyttades till sin nuvarande plats för att användas som spannmålsmagasin.

 • vänner på tofta
 • SOMMAR

Sommarteater när det är som bäst - Teater Tofta

I Magasinet på Tofta Herrgård får man uppleva hettan, svetten och närheten när äktenskap knakar, kärlekar uppstår och strider utkämpas - på armlängds avstånd. Många har besökt Teater Tofta under åtta somrar i Magasinet här på Tofta Herrgård, där de spelat Strindbergstrilogin: Fröken Julie, Fadren och STRINDBERGx2 – Leka med elden och fordringsägare, Noréns Sanning och konsekvens, LYCKA - en musikalisk föreställning om det som gör ont, Ett Dockhem av Henrik Ibsen, BUNDEN och senast Jonas Gardells pjäs Människor i solen. Följ med för info om sommaren 2018.. Sommarteater i Magasinet  Vi tackar Teater Tofta så mycket för ännu en underbar sommar tillsammans! För åttonde sommaren i rad bjöds det på spännande dramatik i Magasinets unika teatermiljö. Tack även till alla ni som besökte teatern. På återseende hoppas vi! Följ med på denna och Teater Toftas hemsidor om vad som sker framöver. Följ Teater Toftas hemsida: teatertofta.se Kombinera med teatersupé eller boendepaket på Tofta Herrgård Passa på att göra din teaterkväll komplett, och njut av god mat i unik miljö innan kvällens föreställning! Herrgårdsrestaurangen ligger en fin 200 m promenad från Magasinet. För den som önskar att övernatta har vi sköna hotellrum som väntar. Restaurangen i herrgården är öppen alla teaterdagar från kl.17:00 Vi erbjuder en tvårätters teatersupé med varmrätt och dessert, som serveras från kl. 17. Välkommen att boka ditt bord! KLICKA HÄR för mer info om restaurangen, menyer etc.. Bordsbeställning på: Telefon +46 (0)303 – 22 58 05 E-post [email protected] Boendepaket - kombinera teatern med vårt Sommarpaket För dig som önskar att bo över, rekommenderar vi att kombinera teatern med vårt SOMMARPAKET. I detta paketet ingår eftermiddagskaffe, tvårätters teatersupé, samt logi och frukost. OBS! notera i meddelandefältet vid bokning att du skall på teatern, då reserverar vi bord till dig i restaurangen kl.17:00. Klicka här för att boka SOMMARPAKET m/eftermiddagskaffe, teatersupé, logi & frukost!  ÅTTA SOMRAR MED TEATER TOFTA! KLICKA HÄR - OCH LÄS MER OM TIDIGARE SOMRARS FÖRESTÄLLNINGAR Teater Toftas Vänner Teater Tofta har en vänförening! Bli medlem du också – KLICKA HÄR FÖR MER INFO

 • SOMMAR
 • vänner på tofta

Nyhetsbrevet


You are now subscribed