Middag på Tofta Herrgård

Lokala råvaror i vänlig atmosfär

För en romantisk dejt, en kväll med nära vänner, eller en familjehögtid – Tofta Herrgård skapar den perfekta bakgrunden för ditt speciella ögonblick.

Här hos oss arbetar vi med fast meny per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med närproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Aktuella menyer hittar du HÄR

dukat kuvert, linneduk, silver, ljusstake

Öppettider vår 2025

  • Restaurangen öppen för middagsbokningar fredag & lördag
  • Middagen serveras kl 19:00

💚 Extra öppet: torsdag 1 maj och torsdag 29 maj (Kristi himmelsfärds)

På vardagar är vi öppna för gruppbokningar och konferenser. Kontakta oss gärna för information om möjligheter till lunch eller middag på vardagar, vi tar emot bokningar i mån av kapacitet.


Kort info om restaurangen

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. 

Ett hett tips är att komma lite innan middag och beställa något gott att dricka i en av våra mysiga salonger på övervåningen. Under sommarhalvåret är det vid vackert väder underbart att sitta på altanen bakom herrgården, eller i trädgården!

Varmt välkommen till oss önskar Petter & Karen Karlander med personal


par på uteservering, servitris serverar bubbel

Pris middag: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek
Barn:

Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatis och rårörda lingon / glass med bär.)

Meddela oss innan ankomst om du har matallergier eller önskar vegetarisk kost.

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. 


Meny fredag 25 och lördag 26 april

  • Förrätt: Rapsskott med dumplings fyllda med gråbogris och vårlök samt brynt sojadressing 
  • Varmrätt: Helgens vita fisk med skott och vårgrönsaker, samt smörad skaldjursbuljong smaksatt med saffran 
  • Efterrätt: Chokladcrème med citronmaräng och fänkålssorbet 

Meny torsdag 1 maj och lördag 3 maj

  • Förrätt: Friterad svensk bläckfisk med ramslökcrème och pico de gallo  
  • Varmrätt: Kolgrillad fläskfilé från Gråbo med vårgrönsaker, körvel och grönpepparsås 
  • Efterrätt: Rabarber på mandelkaka och glass smaksatt med grön kardemumma  

Meny fredag 2 maj

  • Förrätt: Vit sparris med hasselnötsdressing, vårskott och grillat nötkött från Hållsunga gård
  • Varmrätt: Helgens vita fisk med vårgrönsaker, krassesås och smörstekt rågbröd 
  • Efterrätt: Chokladcrème med citronmaräng och fånkålssorbet 

Meny fredag 9 och lördag 10 maj

  • Förrätt: Kolgrillat nötkött från Hållsunga gård, grön sparris, vårskott, hasselnötter och brynt ponzu. 
  • Varmrätt: Helgens vita fisk med vårgrönsaker samt musselbuljong med smak av körvel 
  • Efterrätt: Chokladcrème med citronmaräng och fänkålssorbet