Middag på Tofta Herrgård

Lokala råvaror i vänlig atmosfär

För en romantisk dejt, en kväll med nära vänner, eller en familjehögtid – Tofta Herrgård skapar den perfekta bakgrunden för ditt speciella ögonblick.

Här hos oss arbetar vi med fast meny per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med närproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Aktuella menyer hittar du HÄR

dukat kuvert, linneduk, silver, ljusstake

Öppettider sensommaren

  • Öppet för middag torsdag 14 augusti, samt fredagar och lördagar framöver
  • Middagen serveras kl. 19:00

På vardagar är vi öppna för gruppbokningar och konferenser. Kontakta oss gärna för information om möjligheter till lunch eller middag på vardagar, vi tar emot bokningar i mån av kapacitet.


Kort info om restaurangen

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. 

Ett hett tips är att komma lite innan middag och beställa något gott att dricka i en av våra mysiga salonger på övervåningen. Under sommarhalvåret är det vid vackert väder underbart att sitta på altanen bakom herrgården, eller i trädgården!

Varmt välkommen till oss önskar Petter & Karen Karlander med personal


par på uteservering, servitris serverar bubbel

Pris middag: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek
Barn:

Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatis och rårörda lingon / glass med bär.)

Meddela oss innan ankomst om du har matallergier eller önskar vegetarisk kost.

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. 

Meny torsdag 14 och lördag 16/8:

  • Förrätt: Lokala tomater med färskost från Hållsunga gård, rostad mandel samt örter och blad från herrgårdsträdgården
  • Varmrätt: Kvällens vita fisk med buljong på havskräfta och saffransaioli*
  • Dessert: Färska jordgubbar på mandelbotten, citrontimjanglass gjord på mjölk från Hållsunga gård samt pistagegranola

Meny fredag 15/8:

  • Förrätt: Ceviche på kolja och öring med sötpotatispuré, gurka, jalapeño, samt sötpotatischips
  • Varmrätt: Örtspeckad karré av Gråbogris med smörad grönpepparsky*
  • Dessert: Hallonsorbet med rubychokladcrème och fänkålsmaräng

* varmrätterna serveras med dagens leverans av lokala sommargrönsaker och örtig färskpotatis 


Meny fredag 22 och lördag 23/8

  • Förrätt: Lokala tomater med färskost från Hållsunga gård, rostad mandel samt örter och blad från herrgårdsträdgården
  • Varmrätt: Kvällens vita fisk med buljong på havskräfta och saffransaioli*
  • Dessert: Färska jordgubbar på mandelbotten, citrontimjanglass gjord på mjölk från Hållsunga gård samt pistagegranola

Meny fredag 29 och lördag 30/8

  • Förrätt: Ceviche på kolja och öring med sötpotatispuré, gurka, jalapeño, samt sötpotatischips
  • Varmrätt: Örtspeckad karré av Gråbogris med smörad grönpepparsky*
  • Dessert: Hallonsorbet med rubychokladcrème och fänkålsmaräng

* varmrätterna serveras med dagens leverans av lokala sommargrönsaker och örtig färskpotatis