Middag på Tofta Herrgård

Lokala råvaror i vänlig atmosfär

För en romantisk dejt, en kväll med nära vänner, eller en familjehögtid – Tofta Herrgård skapar den perfekta bakgrunden för ditt speciella ögonblick.

Här hos oss arbetar vi med fast meny per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med närproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Aktuell meny hittar du HÄR på hemsidan några veckor innan

dukat kuvert, linneduk, silver, ljusstake

Öppettider vår

  • Fredagar & lördagar
  • Middag serveras kl 19:00

Vardagar: gruppbokningar / konferenser. Fråga oss gärna!

Här ser du aktuella helgmenyer >>

Öppettider sommar

Från 28 juni - 17 augusti är det sommartider i restaurangen 🌞 

  • Vi serverar middag tisdag - lördag
  • Sittningar kl 17:00 & 19:30

Kort info om restaurangen

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. 

Ett hett tips är att komma lite innan middag och beställa något gott att dricka i en av våra mysiga salonger på övervåningen. Under sommarhalvåret är det vid vackert väder underbart att sitta på altanen bakom herrgården, eller i trädgården!

Varmt välkommen till oss önskar Petter & Karen Karlander med personal


 

par på uteservering, servitris serverar bubbel

Pris middag: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek
Barn:

Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatismos och rårörda lingon / glass med bär.)

Meddela oss innan ankomst om du har matallergier eller önskar vegetarisk kost.

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. 

Meny fredag 31 maj & lördag 1 juni
  • Årets första betor och rovor från Sjöängen med färskost från Hållsunga gård och nässelsalt
  • Veckans vita fisk med vårgrönsaker, smörad krassebuljong och rökta hasselnötter
  • Inkokta rabarber på mandelbotten och glass på mjölk från Hållsunga gård smaksatt med grön kardemumma
Meny fredag 7 och lördag 8 juni
  • Sotat koljarygg med sås på örter och inlagd citron samt stekt vitlöksbröd
  • Högrev bräserad i vitt vin och tomat serverad tillsammans med Toftakorv och vårgrönsaker 
  • Brynt vit chokladcrème med jordgubbar och jordgubbsorbet samt citronmeliss och rostad havre 
Meny fredag 14 & lördag 15 juni
  • Kolgrillat nötkött från Hållsunga gård med japanska smaker
  • Helgens vita fisk med vårgrönsaker samt smörad rökt fiskbuljong smaksatt med fänkålsblomma
  • Brynt vit chokladcrème med jordgubbar och jordgubbsorbet samt citronmeliss och rostad havre