Middag på Tofta Herrgård

Lokala råvaror i vänlig atmosfär

För en romantisk dejt, en kväll med nära vänner, eller en familjehögtid – Tofta Herrgård skapar den perfekta bakgrunden för ditt speciella ögonblick.

Här hos oss arbetar vi med fast meny per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med närproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Aktuella menyer hittar du HÄR

dukat kuvert, linneduk, silver, ljusstake

Vi håller stängt över jul och nyår. 

Öppettider vinter 2026

  • Öppet för middag alla lördagar från 17 januari.
  • Från 10 april: även fredagar
  • Middagen serveras kl. 19:00

VARDAGAR: På vardagar är vi öppna för gruppbokningar och konferenser. Kontakta oss gärna för information om möjligheter till lunch eller middag på vardagar, vi tar emot bokningar i mån av kapacitet.


Kort info om restaurangen

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. 

Ett hett tips är att komma lite innan middag och beställa något gott att dricka i en av våra mysiga salonger på övervåningen. Under sommarhalvåret är det vid vackert väder underbart att sitta på altanen bakom herrgården, eller i trädgården!

Varmt välkommen till oss önskar Petter & Karen Karlander med personal


par på uteservering, servitris serverar bubbel

Pris middag: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek
Barn:

Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatis och rårörda lingon / glass med bär.)

Meddela oss innan ankomst om du har matallergier eller önskar vegetarisk kost.

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. 


Vi håller stängt över jul och nyår. Från 17 januari serverar vi middag lördagar igen.

Meny lördag 17 januari

  • Förrätt: Kolgrillat nötkött från Hållsunga gård med smaker från Korea.
  • Varmrätt: Helgens vita fisk med ört- och mandelbröd, hollandaise smaksatt med inlagd citron samt vintergrönsaker.
  • Dessert: Vit chokladcrème med nötkaramelliserat päron och havtornsorbet.

Meny lördag 24 januari

  • Förrätt: Ceviche på kolja och röding med sötpotatispuré, gurka, jalapeño samt sötpotatischips.
  • Varmrätt: Rosastekt dovhjort med variation på jordärtskocka och vinbär.
  • Dessert: Björnbärssorbet med karamelliserad färskostkaka, gjord på mjölk från Hållsunga gård.