Middag på Tofta Herrgård

Lokala råvaror i vänlig atmosfär

För en romantisk dejt, en kväll med nära vänner, eller en familjehögtid – Tofta Herrgård skapar den perfekta bakgrunden för ditt speciella ögonblick.

Här hos oss arbetar vi med fast meny per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med närproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Aktuella menyer hittar du HÄR

dukat kuvert, linneduk, silver, ljusstake

☀️ SOMMARTIDER 1 juli - 9 augusti

  • Öppet för middag tisdag – lördag
  • Middagen serveras från kl. 18:30 denna period
  • Välj bordsbokning kl 18.30, 19.00 eller 19.30

Du vet väl att vi även serverar sommarluncher?

Onsdag till lördag, 4 juli – 2 augusti. Les mer om lunch här >


Kort info om restaurangen

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. 

Ett hett tips är att komma lite innan middag och beställa något gott att dricka i en av våra mysiga salonger på övervåningen. Under sommarhalvåret är det vid vackert väder underbart att sitta på altanen bakom herrgården, eller i trädgården!

Varmt välkommen till oss önskar Petter & Karen Karlander med personal


par på uteservering, servitris serverar bubbel

Pris middag: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek
Barn:

Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatis och rårörda lingon / glass med bär.)

Meddela oss innan ankomst om du har matallergier eller önskar vegetarisk kost.

Menyer

Vissa ingredienser eller rätter kan variera under sommaren.


SOMMARMENY 1 juli - 9 augusti

Under sommaren har vi en fast förrätt och dessert per kväll. Du väljer själv din varmrätt. 

Tisdag, torsdag och lördag

  • Förrätt: Lokala tomater med färskost från Hållsunga gård, rostad mandel samt örter och blad från herrgårdsträdgården
  • Välj din varmrätt
  • Dessert: Färska jordgubbar på mandelbotten, citrontimjanglass gjord på mjölk från Hållsunga gård samt pistagegranola

Onsdag och fredag:

  • Förrätt: Ceviche på kolja och öring med sötpotatispuré, gurka, jalapeño, samt sötpotatischips
  • Välj din varmrätt
  • Dessert: Hallonsorbet med rubychokladcrème och fänkålsmaräng

Välj din varmrätt*:

  • Kvällens vita fisk med buljong på havskräfta och saffransaioli
  • Kalvflankstek från Västsverige med rödvinssky och en syrlig, ljummen örtcrème
  • Stekt kungsmussling (svamp) med gråärtor och en syrlig, ljummen örtcrème

* varmrätterna serveras med dagens leverans av lokala sommargrönsaker och örtig färskpotatis