Middag på Tofta Herrgård

Lokala råvaror i vänlig atmosfär

För en romantisk dejt, en kväll med nära vänner, eller en familjehögtid – Tofta Herrgård skapar den perfekta bakgrunden för ditt speciella ögonblick.

Här hos oss arbetar vi med fast meny per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med närproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Aktuella menyer hittar du HÄR

dukat kuvert, linneduk, silver, ljusstake

Öppettider höst & vinter

Vi håller sedan stängt över jul och nyår, men från lördag 17 januari serverar vi åter middag på lördagar framöver.

På vardagar är vi öppna för gruppbokningar och konferenser. Kontakta oss gärna för information om möjligheter till lunch eller middag på vardagar, vi tar emot bokningar i mån av kapacitet.


Kort info om restaurangen

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. 

Ett hett tips är att komma lite innan middag och beställa något gott att dricka i en av våra mysiga salonger på övervåningen. Under sommarhalvåret är det vid vackert väder underbart att sitta på altanen bakom herrgården, eller i trädgården!

Varmt välkommen till oss önskar Petter & Karen Karlander med personal


par på uteservering, servitris serverar bubbel

Pris middag: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek
Barn:

Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatis och rårörda lingon / glass med bär.)

Meddela oss innan ankomst om du har matallergier eller önskar vegetarisk kost.

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. 


Meny lördag 8 november

  • Förrätt: Kolgrillat nötkött och färskost från Hållsunga gård med sallad på sommarens förädlingar
  • Varmrätt: Helgens vita fisk med blåmusselbuljong smaksatt med tonkaböna, syrlig fänkålssallad och höstgrönsaker
  • Dessert: Vispad lingonpannacotta med havreflarn och äpplesorbet 

Meny fredag 14 och lördag 15 november

  • Förrätt:  Betor och höstgrönsaker från lokala odlare med honungsrostade valnötter, färskost från Hållsunga Gård och lufttorkad gråboskinka.
  • Varmrätt: Kolgrillat lamm från öarna med långpepparsky och variation på höstgrönsaker.
  • Dessert: Vedbakat vinteräpple med lagerbladsglass och mandelkaka. 

Meny fredag 21 november

  • Förrätt:  Kolgrillat nötkött och färskost från Hållsunga gård med sallad på sommarens förädlingar.
  • Varmrätt: Helgens vita fisk med flädersås, fänkålssallad och höstgrönsaker.
  • Dessert: Inkokt Carola-päron med havtornssorbet, mandel och chokladsmulor.

Meny fredag lördag 22 november

  • Förrätt: Sotad hälleflundra med smaker från Japan.
  • Varmrätt: Kolgrillat lamm från öarna med långpepparsky och variation på höstgrönsaker.
  • Dessert: Vedbakat vinteräpple med lagerbladsglass och mandelkaka.

 I perioden 27 november - 21 december: Julbord

Mer info om julbordet hittar du här >

Vi håller stängt över jul och nyår. Från 17 januari serverar vi middag lördagar igen.