Dukat bord herrgården

Tallrik med förrätt

grönsaker, kockrock

kock i köket

tomater och grönsaker

Matsal på Tofta Herrgård

Matlagning i köket

tallrik, varmrätt

vinglas, vinflaskor, kandelaber

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.


Nu har vi öppet i restaurangen för middag fredag & lördag. Under veckodagarna konferenser/gruppbokningar. 

🐣 PÅSK har vi öppet långfredag, påskafton samt påskdagen (7, 8 & 9/4)

Du är alltid välkommen att komma hit till oss lite innan middag om du vill hinna med en lugn stund, och kanske något gott att dricka. Det är mysigt att sitta i ett av våra trevliga rum med soffgrupper en trappa upp i herrgården. Vi tänder ljus och pysslar om er.

Förhandsboka ditt bord.

Varmt välkommen till oss!


Lite mer om restaurangen:

Normalt serverar vi middagen kl. 19:00.

Här hos oss arbetar vi med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Priser: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek

Barn: Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatismos och rårörda lingon / glass med bär.)

Vegetarian, vegan eller matallergier? Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost eller som önskar ett vegetariskt/veganskt alternativ.

Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Förhandsboka ditt bord på:
Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Meny fredag 17 och lördag 18 mars
  • Kolgrillat nötkött från Tofta herrgård med pickels och senapscrème
  • Helgens vita fisk med variation på betor, brynt hasselnötsmör och kålskott 
  • Glass smaksatt med Sri Lanka-kanel samt mandelkaka och blodapelsin 
Meny fredag 24 och lördag 25 mars
  • Eldad torskrygg med spenat och smaker från Japan
  • Hjortrostbiff med variation på jordärtskocka samt svartvinbärsky
  • Inkokta rabarber på mandelbotten och glass smaksatt med grön kardemumma 
Meny fredag 31 mars och lördag 1 april
  • Sparris med vår egensaltade laxrom, ramslökscrème och vårskott
  • Helgens vita fisk med smörad skaldjursbuljong och vårgrönsaker 
  • Vit chokladcrème med rostade hasselnötter och björnbärsorbet
🐣 Påskmeny långfredag 7/4, påskafton 8/4 samt påskdagen 9/4
  • Vaktelägg från Restads Norrgård i Hålta med vår egensaltade laxrom, sparris och nässlor
  • Variation på lamm från Västsverige med créme på grillade vårgrönsaker, ramslök samt pepparsky
  • Rabarber på mandelbotten och glass på färsk mjölk från Hållsunga gård smaksatt med grön kardemumma

 


Lite mer om mat & dryck 

Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det. Delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

När vi kan plockar vi gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor samt kål, örter och sallat från vår köksträdgård. I så stor mån som möjligt vill vi som del av vårt hållbarhetsarbete jobba med producenter i närområdet, och vi knyter kontinuerligt nya kontakter. Några av våra fantastiska lokala samarbetspartners är:

  • Vävra köksträdgård i Hålta med närodlade grönsaker
  • Hållsunga gård i Kärna ekologiskt jordbruk med mjölk, mejeriprodukter, kött och växtprodukter
  • Extra roligt är vårt samarbete med några av våra grannar i Bremnäs och Tofta om leverans av deras överskottsskörd hit till herrgårdsköket
  • Hybris Brewery i Gullbringa levererar lokalproducerad öl 
  • En Aleigen Brewery i Kungälv levererar även de lokal hantverksbryggd öl

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från Toftas egen vinkällare. Vi rekommenderar alltid dryck som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett dryckespaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista, där vi fokuserar på ekologiskt vin, naturvin samt lokalproducerad hantverksöl. 

Är du intresserad av dryckesprovningar är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan. Mindre grupper får hänga med Toftas sommelier Petter Karlander i gårdens gamla vinkällare. Här får du smaka och lära dig om ädla droppar och njuta av lite passande tilltugg medan vi pratar vin och gårdens historia.

Öppettider

Under vinter/vår kan du boka middag fredagar och lördagar.

🐣PÅSK har vi öppet långfredag, påskafton samt påskdagen (7, 8 & 9/4)

Middagen serveras:  
Fredag

19:00

Lördag

19:00
ANDRA DAGAR GRUPPBOKNINGAR - kontakta oss gärna med din förfrågan.
Vi har öppet året om:
  • Hela året: lördagar
  • Höst & vår:  fredag och lördag
  • Under sommaren tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag

Andra dagar konferenser & grupper.

Boka ditt bord på:

Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]
Hitta hit:
Tofta Herrgård Konferens
Tofta 200
442 75 Lycke

Nyhetsbrevet


You are now subscribed