Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Dukning i restaurang Tofta Herrgård

Matsal på Tofta Herrgård

Efterrätt - restaurang på Tofta Herrgård

Förrätt med hummer

Kockar i köket på Tofta Herrgård

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Här hos oss serverar vi fasta menyer, som vår köksmästare komponerar ut i från säsongens allra bästa råvaror. Aktuella menyer hittar du längre ned på denna sidan.

Normalt serveras middagen kl.19:00.

Trerätters meny: 525:- sek

Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Vänligen förhandsboka ditt bord!


Lite mer om mat & dryck 

Tofta Herrgårds kök håller mycket hög klass, som sig bör ett herrgårdskök. Köksmästare David Jorehed och souschef Alex Stenman komponerar  menyerna baserad på säsongens allra bästa råvaror. Så mycket som möjligt samarbetar vi med lokala leverantörer.

Extra härligt tycker vi det är när vi kan erbjuda KRAV märkt nötkött från gårdens egen djuruppfödning.

Vi plockar gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor, örter från vår lilla örtträdgård eller granskott från skogen. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från vår egen vinkällare som förhöjer din matupplevelse. Vi rekommenderar alltid viner som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett vinpaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista.

Souschef Alex och köksmästare David

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

        Meny lördag 23 mars

        • Friterad pilgrimsmussla tillsammans med rosad svartrot, råhyvlad kålrabbi och rökt remouladsås
        • Örtstekt ryggbiff från Bohuslän serveras med tryffeldressade baljväxter, bakade lökar och portvinsås
        • Crème brûlée som vi serverar med havtornscurd, äpplesorbet samt kardemummacrunch

        Meny lördag 30 mars

        • Sotad havskräfta med dillrostad svartrot, korngryn och musselskum
        • Hjortrostbiff serveras med bräserad svartkål, smörstekta kantareller bakad morot och björnbärsky
        • Karamelliserat äpple tillsammans med mascarpone med honung och rosmarin samt havreflarn

        Meny lördag 6 april

        • Rökt ankbröst tillsammans med grillad hjärtsallad, friterad getost och rosmarinhonung
        • Smörstekt bergtungafilé serveras med puré på kronärtskocka, långbakad morot och stekt shiitakesvamp samt champagnesås
        • Chokladmousse tillsammans med havtornsrcurd och mjölksorbet

        ...

        PÅSKMENY påskafton (lördag 20 april) och påskdagen (söndag 21 april)

        • kommer väldigt snart :-)

         


        Öppettider

        Restaurangen är öppen alla lördagar under vintern från 19 januari 2019.

        Öppet fredag & lördag från 26 april.

        Andra dagar konferensgrupper.

        Middagen serveras:  
        Lördagar kl.19:00
        Påsköppet: påskafton och påskdagen 20 och 21 april
        Vi har öppet året om:
        • Hela året: lördagar
        • Höst & vår:  fredag och lördag
        • Under sommaren onsdag, torsdag, fredag, lördag

        Boka ditt bord på:

        Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
        E-post: [email protected]
        Hitta hit:
        Tofta Herrgård Konferens
        Tofta 200
        442 75 Lycke

        En del av:

        Nyhetsbrevet


        You are now subscribed