Hem

Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Här hos oss serverar vi fasta menyer, som vår köksmästare komponerar ut i från säsongens allra bästa råvaror. Aktuella menyer hittar du längre ned på denna sidan.

Normalt serveras middagen kl.19:00. Under sommaren andra tider - se under.

Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

4 juli - 11 augusti har vi öppet onsdag, torsdag, fredag och lördag från kl.17:00

Under sommarveckorna har vi öppet för middagsgäster lite fler dagar än annars. Varmt välkommen att boka ditt bord. Kombinera gärna med Teater Toftas sommarteater i Magasinet för en helkväll!

När du bokar anger du när du önskar att äta:

  • Tidigare sittning / teatersupé kl.17:00.
  • Senare sittning kl. 19:30.

Herrgårdsträdgården bjuder på mysiga vrår där du kan slå dig ner och insupa atmosfären, och kanske avnjuta ett glas kallt att dricka?

Tvårätters meny/ teatersupé (varmrätt & dessert): 375:- sek
Trerätters meny: 525:- sek

Vänligen förhandsboka ditt bord!

 


Lite mer om mat & dryck 

​ Köksmästare David Jorehed och souschef Alex Stenman på Tofta Herrgård
Köksmästare David och souschef Alex

Tofta herrgårds kök håller mycket hög klass, som sig bör ett herrgårdskök. Köksmästare David Jorehed och souschef Alex Stenman komponerar  menyerna baserad på säsongens allra bästa råvaror. Så mycket som möjligt samarbetar vi med lokala leverantörer.

Extra härligt tycker vi det är när vi kan erbjuda KRAV märkt nötkött från gårdens egen djuruppfödning.

Vi plockar gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor, örter från vår lilla örtträdgård eller granskott från skogen. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från vår egen vinkällare som förhöjer din matupplevelse. Vi rekommenderar alltid viner som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett vinpaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista.

 

Tofta Herrgård - restaurang i herrgården

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

                                    Meny v. 29: onsdag 18 - lördag 21 juli

                                    • Friterad pilgrimsmussla tillsammans med grillad hjärtsallad och hollandaise
                                    • Lammrostbiff serveras med bakade betor, vårlök puré på jordärtskocka och rosmarinsky
                                    • Bakad rabarber på mandelbotten serveras med Toftas vaniljglass och jordgubbar

                                    Meny v. 30: onsdag 25 - lördag 28 juli

                                    • Cecina de Leon (lufttorkat nötkött) serveras med friterad kronärtskocka, örtsallad och tryffelkräm
                                    • Halstrad fjällröding serveras med bakad fänkål, knippmorot, grön sparris och skaldjursås
                                    • Hallonglass på pistagebotten tillsammans med nougatmousse och färska bär

                                    Meny v. 31: onsdag 1 - lördag 4 augusti

                                    • Halstrad havskräfta tillsammans med långbakad rotselleri, friterad tång och burre blanc
                                    • Stekt ankbröst serveras med buljongkokt majrova, rostade körbärstomater, bakade lökar och rödvinsås
                                    • Crème brûlée serveras med kompott på äpple och skogsbärssorbet

                                    Meny v. 32: onsdag 8 - lördag 11 augusti

                                    • Cecina de leon (lufttorkat nötkött) serveras med sotad purjolök, rostade rödbetor och tryffelkräm
                                    • Halstrad gös serveras med smörstekta kantareller, fänkål, vårlök och musselsås
                                    • Björnbärsglass på browniebotten tillsammans med romkokta hallon

                                    Öppettider

                                    Från onsdag 4 juli - lördag 11 augusti har vi öppet för middag onsdag, torsdag, fredag & lördag.

                                    Middagen serveras:  
                                    Teatersupé/ tidig sittning kl.17:00
                                    Senare sittning kl.19:30
                                    Vi har öppet året om:
                                    • Hela året: lördagar
                                    • Höst & vår:  fredag och lördag
                                    • Under sommaren onsdag, torsdag, fredag, lördag

                                    Boka ditt bord på:

                                    Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
                                    E-post: [email protected]
                                    Hitta hit:
                                    Tofta Herrgård Konferens
                                    Tofta 200
                                    442 75 Lycke

                                    En del av:

                                    Nyhetsbrevet


                                    You are now subscribed