Dukat bord herrgården

Tallrik med förrätt

Kock i arbete i herrgårdskök

Matlagning i köket

Matsal på Tofta Herrgård

Förrätt med hummer

Dukat bord i herrgårdsrestaurangen

Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.


SOMMARTIDER 28 juni - 20 augusti har vi öppet tisdag-  lördag från kl.17:00. 

Under sommarveckorna har vi öppet för middagsgäster lite fler dagar än annars. Kombinera gärna med Teater Toftas sommarteater i Magasinet för en helkväll!

    Vår trädgård och altan bjuder på mysiga vrår där du kan slå dig ner och insupa atmosfären, och kanske avnjuta något att dricka innan middag. Vid sämre väder finns våra mysiga salonger på övervåningen.

    Vänligen förhandsboka ditt bord.

    Varmt välkommen till oss!


    Här hos oss arbetar vi med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

    I sommar kör vi med en fast förrätt och dessert per kväll. Du väljer själv din varmrätt. Se aktuella menyer under.

    När du bokar anger du när du önskar att äta:

    • Tidigare sittning / teatersupé kl.17:00.
    • Senare sittning kl. 19:30.

    Priser: 

    • Trerätters meny: 545:- sek
    • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 415:- sek

    Barn: Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

    • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
    • En lite mer barnanpassad meny: 175:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatismos och rårörda lingon / glass med bär.)

    Vegetarian, vegan eller matallergier? Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost eller som önskar ett vegetariskt/veganskt alternativ.

    Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

    Förhandsboka ditt bord på:
    Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
    E-post: [email protected]

    Menyer

    Under sommaren har vi en fast förrätt och dessert per kväll. Du väljer själv din varmrätt. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

    SOMMARMENY
    Onsdag och fredag:
    • Lättrökt hälleflundra med yuzu-kosho majonnäs, puffat ris och trädgårdens gröna blad
    • Välj din varmrätt
    • Sorbet på färsk mjölk från Hållsunga gård med sommarens frukt och bär samt skrädmjölsmulor
    Tisdag, torsdag och lördag
    • Lokalt odlade tomater med färskost från Hållsunga gård och rostad mandel
    • Välj din varmrätt
    • Sorbet på jordgubbar med variation på vit choklad 
    Välj din varmrätt*:
    • Veckans vita fisk med sås och kapris på fläder samt dagens lokala sommarprimörer
    • Bakad karré på gråbogris serveras med sås på Bremnäsäpple och dagens lokala grönsaker 
    • Veckans helbakade grönsak med saffransärtor, sommarprimörer och flädersås (vegetarisk)

    * varmrätterna serveras med örtig färskpotatis


    Lite mer om mat & dryck 

    Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.Delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

    När vi kan plockar vi gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor samt kål, örter och sallat från vår köksträdgård. I så stor mån som möjligt vill vi som del av vårt hållbarhetsarbete jobba med producenter i närområdet, och de senaste årens situation har givit oss tid att utveckla detta vidare. Några av våra fantastiska lokala samarbetsparners är:

    • Vävra köksträdgård i Hålta med närodlade grönsaker
    • Hållsunga gård i Kärna ekologiskt jordbruk med mjölk, mejeriprodukter, kött och växtprodukter
    • Extra roligt är att vi numera även har ett samarbete med några av våra grannar i Bremnäs om leverans av deras överskottsskörd hit till herrgårdsköket
    • Hybris Brewery i Gullbringa levererar lokalproducerad öl 
    • En Aleigen Brewery i Kungälv levererar även de lokal hantverksbryggd öl

    Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från Toftas egen vinkällare. Vi rekommenderar alltid dryck som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett dryckespaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista, där vi fokuserar på ekologiskt vin, naturvin samt lokalproducerad hantverksöl. 

    Är du intresserad av dryckesprovningar är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan. Mindre grupper får hänga med Toftas sommelier Petter Karlander i gårdens gamla vinkällare. Här får du smaka och lära dig om ädla droppar och njuta av lite passande tilltugg medan vi pratar vin och gårdens historia.

    Våra pallkragar & Malin i Bremnäs med leverans av rabarber till köket
     

    Öppettider

    Stängt Midsommarhelgen

    Från 28/6-20/8: tisdag, onsdag, torsdag, fredag & lördag.

    Middagen serveras:  
    Sommartider 28/6-20/8:  Tisdagar - Lördagar

    teatersupé / tidig sittn:

    17:00 
    andra sittning: 19:30

    Från 26/8: 

    fredag & lördag kl 19
    Vi har öppet året om:
    • Hela året: lördagar
    • Höst & vår:  fredag och lördag
    • Under sommaren tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag

    Andra dagar konferenser & grupper.

    Boka ditt bord på:

    Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
    E-post: [email protected]
    Hitta hit:
    Tofta Herrgård Konferens
    Tofta 200
    442 75 Lycke

    En del av:

    Nyhetsbrevet


    You are now subscribed