Dukat bord herrgården

Tallrik med förrätt

Kock i arbete i herrgårdskök

Matlagning i köket

Matsal på Tofta Herrgård

Förrätt med hummer

Dukat bord i herrgårdsrestaurangen

Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.


29 juni - 14 augusti har vi öppet tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag från kl.17:00.

Under sommarveckorna har vi öppet för middagsgäster lite fler dagar än annars. Varmt välkommen att boka ditt bord. Kombinera gärna med Teater Toftas sommarteater i Magasinet för en helkväll!

Här hos oss serverar vi fasta menyer som våra kockar komponerar från säsongens skafferi. I sommar kör vi med en fast förrätt och dessert per kväll. Du väljer själv din varmrätt. Se aktuella menyer under.

När du bokar anger du när du önskar att äta:

 • Tidigare sittning / teatersupé kl.17:00.
 • Senare sittning kl. 19:30.

Herrgårdsträdgården bjuder på mysiga vrår där du kan slå dig ner och insupa atmosfären, och kanske avnjuta ett glas kallt att dricka.


Priser: 

 • Trerätters meny: 525:- sek
 • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 385:- sek

Barn: Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

 • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
 • En lite mer barnanpassad meny: 175:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatismos och rårörda lingon / glass med bär.)

Vegetarian, vegan eller matallergier? Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost eller som önskar ett vegetariskt/veganskt alternativ.

Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.
Vänligen förhandsboka ditt bord.

Varmt välkommen!

Förhandsboka ditt bord på:
Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]

Menyer

Under sommaren har vi en fast förrätt och dessert per kväll. Du väljer själv din varmrätt. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Meny 29/6 – 10/7 - vecka 26 och 27:
Onsdag och fredag:
 • Sotad pilgrimsmussla med färska tillbehör som det lokala skafferiet erbjuder just idag
 • Välj din varmrätt
 • Jordgubbar med skrädmjölsmulor och lagerbladsglass
Tisdag, torsdag och lördag
 • Vår egen färskost gjord på mjölk från Hållsunga gård med närodlade tomater, rostad mandel och örter
 • Välj din varmrätt
 • Hallonsorbet med chokladkräm och nötkrokant
Välj din varmrätt*:
 • Tupp från Marieströms gård i Trollhättan med sommargrönsaker och sås med smak av sanshopeppar
 • Veckans vita fisk med dagens lokala primörer samt sås och kapris på fläder
 • Helbakad spetskål med gulärta, sommarprimörer och flädersås (vegetarisk)

* varmrätterna serveras med örtig stompad färskpotatis


Uppdatering 21-05-30: Enligt rådande restriktioner från 1 juni 2021 får servering av alkoholdrycker ske senast till klockan 22.00. Restaurangen stänger kl 22:30. Enligt gällande restriktioner dukar vi för max 4 personer i samma sällskap per bord. Är ni fler än 4 så delar vi upp på fler bord.


Lite mer om mat & dryck 

Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. En av våra köttleverantörer är Gröna Gårdar i Bohuslän, och delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

När vi kan plockar vi gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor samt örter och sallat från vår köksträdgård. Extra roligt är att vi numera även har ett samarbete med några av våra grannar och den lokala odlarföreningen om leverans av deras överskottsskörd hit till herrgårdsköket. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från Toftas egen vinkällare. Vi rekommenderar alltid dryck som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett dryckespaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista, där vi fokuserar på ekologiskt vin, naturvin samt lokalproducerad öl. Den lokalproducerade ölen kommer just nu från Hybris Bryggeri i Gullbringa och Inlands bryggeri på Marstrand. Inlands bryggeri samarbetar vi för övrigt även med för ölprovningar.

Är du intresserad av dryckesprovningar är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan. Mindre grupper får hänga med Toftas sommelier Petter Karlander i gårdens gamla vinkällare. Här får du smaka och lära dig om ädla droppar och njuta av lite passande tilltugg medan vi pratar vin och gårdens historia.


Detta gör vi för att hindra smittspridning hos oss:

♥️ Enligt gällande restriktioner dukar vi för max 4 personer i samma sällskap per bord. Är ni fler än 4 så delar vi upp på fler bord.

♥️ Det är färre platser i restaurangen än vanligt då vi har glesat ut borden med minst 1 meter mellanrum mellan sällskapen.

♥️ Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Därmed kan vi sprida ut våra sällskap i olika rum. Det finns möjlighet att boka en egen matsal på övervåningen (i mån av kapacitet).

♥️ Vi agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer i hela vår verksamhet. Klicka här så kan du läsa mer om hur vi hanterar covid-19 >>

Öppettider

MIDSOMMARHELGEN STÄNGT.

SOMMAREN 29/6 - 14/8: öppet i restaurangen tisdag - lördag

Middagen serveras:  
Tisdag - Lördag

17:00

och 19:30

Teatersupé alla teaterdagar

17:00
   
Vi har öppet året om:
 • Hela året: lördagar
 • Höst & vår:  fredag och lördag
 • Under sommaren tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag

Andra dagar konferensgrupper.

Boka ditt bord på:

Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]
Hitta hit:
Tofta Herrgård Konferens
Tofta 200
442 75 Lycke

En del av:

Nyhetsbrevet


You are now subscribed