Dukat bord herrgård kväll

Tallrik med förrätt

Kock i arbete i herrgårdskök

Matlagning i köket

Matsal på Tofta Herrgård

Förrätt med hummer

Dukat bord i herrgårdsrestaurangen

Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.


VI ÖPPNAR SOM VANLIGT I RESTAURANGEN FRÅN LÖRDAG 23/1

Premiär 22/1: FREDAGSKASSE - take away från Tofta Herrgård. LÄS MER HÄR>>


Här hos oss serverar vi fasta menyer som våra kockar komponerar från säsongens skafferi. Aktuella menyer hittar du längre ned på denna sidan.

Från lördag 23 januari 2021 öppnar vi upp som vanligt, med middagsservering lördagar framöver. Andra dagar gruppbokningar.

Normalt serveras middagen kl.19:00.


Uppdatering 21-01-21: De rådande restriktionerna om att restauranger inte får servera alkohol efter kl.20:00 förlängs tills den 7 februari. Sällskapen måste lämna restaurangen kl.20:30. Vi har därför justerat tiderna för servering lördagar t.o.m. 6/2, så våra gäster hinner att njuta av sin middag i lugn och ro.

Middag serveras därför kl.17:30 lördag 23/1. 30/1och 6/2.


Trerätters meny: 525:- sek

Barn: Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

 • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
 • En lite mer barnanpassad meny: 175:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatismos och rårörda lingon / glass med bär.)

Vegetarian, vegan eller matallergier? Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost eller som önskar ett vegetarisk/vegansk alternativ.

Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.
Vänligen förhandsboka ditt bord.

Varmt välkommen!

Förhandsboka ditt bord på:
Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]

Detta gör vi för att hindra smittspridning hos oss:

♥️ Enligt nya restriktioner dukar vi nu för max 4 personer i samma sällskap per bord. Är ni fler än 4 så delar vi upp på fler bord.

♥️ Det är färre platser i restaurangen än vanligt då vi har glesat ut borden med minst 1 meter mellanrum mellan sällskapen.

♥️ Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Därmed kan vi sprida ut våra sällskap i olika rum. Det finns möjlighet att boka en egen matsal på övervåningen (i mån av kapacitet).

♥️ Vi agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer i hela vår verksamhet. Klicka här så kan du läsa mer om hur vi hanterar covid-19 >>


Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

         Meny lördag 23 januari
         • Kallrökt hälleflundra med hasselnötsås och mjölksyrade grönsaker
         • Slaktarbiff med stekt svamp, picklad blå morot och vinägersky
         • Chokladmousse med björnbärskompott och bovetecrunch
         Meny lördag 30 januari
         • Biff tartar med rödbeta, hängd gräddfil och grönkålschips
         • Bakad långa med morotspuré, inkokt svartrot och smörsås
         • Blåbärsorbet med portvinsrussin, mandelgrädde och mazarin

         Lite mer om mat & dryck 

         Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. En av våra köttleverantörer är Gröna Gårdar i Bohuslän, och delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

         När vi kan plockar vi gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor, örter från vår lilla örtträdgård eller granskott från skogen. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

         Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från Toftas egen vinkällare. Vi rekommenderar alltid dryck som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett dryckespaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista, där vi fokuserar på ekologiskt vin, naturvin samt lokalproducerad öl. Den lokalproducerade ölen kommer just nu från Hybris Bryggeri i Gullbringa och Inlands bryggeri på Marstrand. Inlands bryggeri samarbetar vi för övrigt även med för ölprovningar.

         Är du intresserad av dryckesprovningar är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan. Mindre grupper får hänga med Toftas sommelier Petter Karlander i gårdens gamla vinkällare. Här får du smaka och lära dig om ädla droppar och njuta av lite passande tilltugg medan vi pratar vin och gårdens historia.

         Öppettider

         Restaurangen är öppet som vanligt lördagar från 23 jan. 2021 (stängt 16/1 pga pandemin och få bokningar)

         FREDAGSKASSE - take away från Tofta Herrgård. Premiär 22/1 >>

         Middagen serveras:  
         Lördagar (från 23/1) 17:30

          

          
         Vi har öppet året om:
         • Hela året: lördagar
         • Höst & vår:  fredag och lördag
         • Under sommaren onsdag, torsdag, fredag, lördag

         Andra dagar konferensgrupper.

         Boka ditt bord på:

         Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
         E-post: [email protected]
         Hitta hit:
         Tofta Herrgård Konferens
         Tofta 200
         442 75 Lycke

         En del av:

         Nyhetsbrevet


         You are now subscribed