Dukat bord herrgården

Tallrik med förrätt

Kock i arbete i herrgårdskök

Matlagning i köket

Matsal på Tofta Herrgård

Förrätt med hummer

Dukat bord i herrgårdsrestaurangen

Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.


Vinter 2022 har vi öppet i restaurangen för middag lördagar från 15/1. Andra dagar gruppbokningar.

Du är alltid välkommen att komma hit till oss lite innan middag om du vill hinna med en lugn stund, och kanske något gott att dricka. Vi rekommenderar våra mysiga rum med soffgrupper en trappa upp i herrgården. Vi tänder ljus och pysslar om er.

Förhandsboka ditt bord.

Varmt välkommen till oss!


Normalt serverar vi middagen kl. 19:00.

Priser: 

  • Trerätters meny: 545:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 415:- sek

Barn: Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 175:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatismos och rårörda lingon / glass med bär.)

Vegetarian, vegan eller matallergier? Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost eller som önskar ett vegetariskt/veganskt alternativ.

Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Förhandsboka ditt bord på:
Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Meny lördag 15 januari
  • Tartar på kolgrillad nötkött här från gården med smaker från Japan
  • Veckans vita fisk med purjolök, hasselnötter, vinteräpple och brynt hollandaise
  • Chokladmousse med romkaramelliserad ananas och mangosorbet
Meny lördag 22 januari
  • Svartrot med röding och eldad havskräfta
  • Svensk gårdsanka med kål, palsternackspuré och aroniasky
  • Terrine på vinteräpple, mandelkaka och lagerbladsglass

 


Lite mer om mat & dryck 

Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. Delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

När vi kan plockar vi gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor samt örter och sallat från vår köksträdgård. Extra roligt är att vi numera även har ett samarbete med några av våra grannar om leverans av deras överskottsskörd hit till herrgårdsköket. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från Toftas egen vinkällare. Vi rekommenderar alltid dryck som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett dryckespaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista, där vi fokuserar på ekologiskt vin, naturvin samt lokalproducerad öl. Den lokalproducerade ölen kommer just nu från Hybris Bryggeri i Gullbringa och Inlands bryggeri på Marstrand. Inlands bryggeri samarbetar vi för övrigt även med för ölprovningar.

Är du intresserad av dryckesprovningar är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan. Mindre grupper får hänga med Toftas sommelier Petter Karlander i gårdens gamla vinkällare. Här får du smaka och lära dig om ädla droppar och njuta av lite passande tilltugg medan vi pratar vin och gårdens historia.


Detta gör vi för att hindra smittspridning hos oss:

♥️ Uppdatering 12 januari 2022: 

  • Enligt de nya restriktionerna dukar vi för max 8 personer i samma sällskap. Större sällskap delas upp på fler bord. 
  • Restaurangen stänger kl. 23:00 (alkoholservering stänger kl. 22:30)

♥️ Det är färre platser i restaurangen än vanligt då vi har glesat ut borden mellan sällskapen.

♥️ Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Därmed kan vi sprida ut våra sällskap i olika rum.

♥️ Vi agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer i hela vår verksamhet. Klicka här så kan du läsa mer om hur vi hanterar covid-19 >>

Öppettider

VINTER: öppet i restaurangen lördagar.

ANDRA DAGAR GRUPPBOKNINGAR - kontakta oss gärna med din förfrågan.

Middagen serveras:  
Lördagar 19:00

(Från 18/3 även fredagar)

19:00
Vi har öppet året om:
  • Hela året: lördagar
  • Höst & vår:  fredag och lördag
  • Under sommaren tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag

Andra dagar konferensgrupper.

Boka ditt bord på:

Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]
Hitta hit:
Tofta Herrgård Konferens
Tofta 200
442 75 Lycke

En del av:

Nyhetsbrevet


You are now subscribed