Dukat bord herrgården

Tallrik med förrätt

Kock i arbete i herrgårdskök

Matlagning i köket

Matsal på Tofta Herrgård

tomater och grönsaker

tallrik, varmrätt

Dukat bord i herrgårdsrestaurangen

Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

 


 

🎄 JULBORD:

I perioden 25 november  - 22 december kör vi julbord! I denna perioden är det inte möjligt att boka annan middag.  Läs mer om julbordet här >>


Vi håller stängt över jul och nyår. Lördag 14 januari 2023 öppnar vi upp i restaurangen som vanligt. 

Under januari, februari och delar av mars har vi öppet i restaurangen för middag lördag. Under veckodagarna konferenser/gruppbokningar. 

Du är alltid välkommen att komma hit till oss lite innan middag om du vill hinna med en lugn stund, och kanske något gott att dricka. Det är mysigt att sitta i ett av våra trevliga rum med soffgrupper en trappa upp i herrgården. Vi tänder ljus och pysslar om er.

Förhandsboka ditt bord.

Varmt välkommen till oss!


Lite mer om restaurangen:

Normalt serverar vi middagen kl. 19:00.

Här hos oss arbetar vi med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Priser: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek

Barn: Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatismos och rårörda lingon / glass med bär.)

Vegetarian, vegan eller matallergier? Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost eller som önskar ett vegetariskt/veganskt alternativ.

Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Förhandsboka ditt bord på:
Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Från fredag 25 november - torsdag 22 december kör vi JULBORD.

VI HÅLLER STÄNGT ÖVER JUL OCH NYÅR. Första kväll i restaurangen 2023 blir lördag 14 januari.


Lite mer om mat & dryck 

Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.Delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

När vi kan plockar vi gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor samt kål, örter och sallat från vår köksträdgård. I så stor mån som möjligt vill vi som del av vårt hållbarhetsarbete jobba med producenter i närområdet, och de senaste årens situation har givit oss tid att utveckla detta vidare. Några av våra fantastiska lokala samarbetsparners är:

  • Vävra köksträdgård i Hålta med närodlade grönsaker
  • Hållsunga gård i Kärna ekologiskt jordbruk med mjölk, mejeriprodukter, kött och växtprodukter
  • Extra roligt är att vi numera även har ett samarbete med några av våra grannar i Bremnäs om leverans av deras överskottsskörd hit till herrgårdsköket
  • Hybris Brewery i Gullbringa levererar lokalproducerad öl 
  • En Aleigen Brewery i Kungälv levererar även de lokal hantverksbryggd öl

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från Toftas egen vinkällare. Vi rekommenderar alltid dryck som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett dryckespaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista, där vi fokuserar på ekologiskt vin, naturvin samt lokalproducerad hantverksöl. 

Är du intresserad av dryckesprovningar är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan. Mindre grupper får hänga med Toftas sommelier Petter Karlander i gårdens gamla vinkällare. Här får du smaka och lära dig om ädla droppar och njuta av lite passande tilltugg medan vi pratar vin och gårdens historia.

Öppettider

25/11 - 22/12 JULBORD. LÄNK>>

Restaurangen stängt över Jul & Nyår fram till 14 januari 2023.

Öppet lördagar under januari - mars

Middagen serveras:  
Fredag (från 24 mars 2023)

19:00

Lördag (från 14 januari 2023)

19:00
ANDRA DAGAR GRUPPBOKNINGAR - kontakta oss gärna med din förfrågan.
Vi har öppet året om:
  • Hela året: lördagar
  • Höst & vår:  fredag och lördag
  • Under sommaren tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag

Andra dagar konferenser & grupper.

Boka ditt bord på:

Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]
Hitta hit:
Tofta Herrgård Konferens
Tofta 200
442 75 Lycke

Nyhetsbrevet


You are now subscribed