kock holder rotfrukter

Lokala råvaror, vänlig atmosfär


Stig in i värmen på Tofta Herrgårds restaurang där vi hyllar de lokala råvarorna genom menyer som förändras med säsongerna, allt för att ge dig den bästa smakupplevelsen.

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. 

Våra gäster är våra vänner, inbjudna att njuta av minnesvärda måltider i en hjärtlig atmosfär.

Varmt välkommen önskar
Petter & Karen Karlander med personal

Mer om mat & dryck och lokala leverantörer


Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det. Delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

Fruktträden i herrgårdsträdgården levererar äpplen, päron m.m. som vi har glädjen av att kunna hösta och förädla på olika vis. I kockarnas trädgårdsland odlar vi sallad och örter.

I så stor mån som möjligt vill vi som del av vårt kvalité och hållbarhetsarbete jobba med producenter i närområdet, och vi knyter kontinuerligt nya kontakter.

Några av våra fantastiska lokala samarbetspartners är:

 • Vävra köksträdgård i Hålta med närodlade grönsaker.
 • Hållsunga gård i Kärna ekologiskt jordbruk med mjölk, mejeriprodukter, kött och charkuterier.
 • Så närproducerat som det går – här från Tofta herrgård, ekologiskt nötkött från gårdens djur som betar hela sommaren på ängarna nedanför herrgården.
 • Restads Norrgård i Hålta med fantastiska vaktelägg.
 • Sjöängens köksträdgård – Marstrand med grönsaker och fina örter. 
 • Torsby gård i Kärna med lammkött från fritt betande djur.  
 • Lammet och bonden i Gråbo, Lerum ett litet familjeföretag som producerar ekologiskt kött. Till oss levererar de bl.a. gråbogris som föds ute och lever hela sitt liv ute.
 • Genom Bondens skafferi som fungerar som en länk mellan små odlare/matproducenter i Västsverige och restaurangerna, köper vi olika lokala ostar och grönsaker. 
 • Extra roligt är även vårt samarbete med några av våra grannar i Bremnäs och Tofta om leverans av deras överskottsskörd hit till herrgårdsköket
 • Hybris Brewery i Gullbringa levererar lokalproducerad öl.
 • En Aleigen Brewery i Kungälv levererar även de lokal hantverksbryggd öl.

leverans_rabarber

två kockar framför herrgårdsbyggnad
Mer om mat, dryck & lokala leverantörer

Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontroller...

Smaka på västsverige logotyp

Vår restaurang ingår i nätverket Smaka på Västsverige

Nätverket samlar restauranger och caféer som i nära samarbete med lokala producenter erbjuder västsvenska matupplevelser baserade på säsongsbetonade lokala råvaror.

MER OM SMAKA PÅ VÄSTSVERIGE