Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Dukning i restaurang Tofta Herrgård

Matsal på Tofta Herrgård

Efterrätt - restaurang på Tofta Herrgård

Förrätt med hummer

Kockar i köket på Tofta Herrgård

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Här hos oss serverar vi fasta menyer, som vår köksmästare komponerar ut i från säsongens allra bästa råvaror. Aktuella menyer hittar du längre ned på denna sidan.

Normalt serveras middagen kl.19:00.

Trerätters meny: 525:- sek

Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 125:- sek

Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost eller som önskar ett vegetarisk alternativ. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Vänligen förhandsboka ditt bord.

Varmt välkommen!


Lite mer om mat & dryck 

Tofta Herrgårds kök håller mycket hög klass, som sig bör ett herrgårdskök. Köksmästare David Jorehed och souschef Alex Stenman komponerar  menyerna baserad på säsongens allra bästa råvaror. Så mycket som möjligt samarbetar vi med lokala leverantörer.

Extra härligt tycker vi det är när vi kan erbjuda KRAV märkt nötkött från gårdens egen djuruppfödning.

Vi plockar gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor, örter från vår lilla örtträdgård eller granskott från skogen. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från vår egen vinkällare som förhöjer din matupplevelse. Vi rekommenderar alltid viner som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett vinpaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista.

Souschef Alex och köksmästare David

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

          Meny lördag 16 november

          • Halstrad pilgrimsmussla tillsammans med kräm på champinjon, friterad kronärtskocka samt räkbuljong
          • Örtstekt ryggbiff serveras med bakade betor, kantareller, fondantpotatis och portvinsås
          • Crème brûlée tillsammans med citronstekt havre och hallonsorbet

          Meny lördag 23 november

          • Sotad havskräfta med dillrostad svartrot, korngryn och musselskum
          • Halstrad torskrygg serveras med rostad knippmorot, fänkål, torkade körsbärstomater och kycklingvinaigrette
          • Vit chokladmousse på mandelbotten tillsammans med kryddkokt päron samt havtorn och nyponsorbet

          Från fredag 29 november - söndag 22 december serverar vi vårt julbord tisdag - söndag. LÄS MER HÄR >>

          Vi har stängt över jul och nyår. Öppet som vanligt i restaurangen från lördag 18 januari 2020.


          Öppettider

          Restaurangen är nu öppen lördagarna fram till julbordet.
          VI HAR STÄNGT ÖVER JUL OCH NYÅR. F.o.m. lördag 18 januari 2020 kör vi som vanligt i restaurangen.
          Middagen serveras:  
          Lördag kl.19:00
          JULBORD 29/11-22/12
          Vi har öppet året om:
          • Hela året: lördagar
          • Höst & vår:  fredag och lördag
          • Under sommaren onsdag, torsdag, fredag, lördag

          Andra dagar konferensgrupper.

          Boka ditt bord på:

          Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
          E-post: [email protected]
          Hitta hit:
          Tofta Herrgård Konferens
          Tofta 200
          442 75 Lycke

          En del av:

          Nyhetsbrevet


          You are now subscribed