Hem

Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Här hos oss serverar vi fasta menyer, som vår köksmästare komponerar ut i från säsongens allra bästa råvaror. Aktuella menyer hittar du längre ned på denna sidan.

Normalt serveras middagen kl.19:00.

Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Trerätters herrgårdsmeny: 525 sek

Vänligen förhandsboka ditt bord!


Lite mer om mat & dryck 

​ Köksmästare David Jorehed och souschef Alex Stenman på Tofta Herrgård
Köksmästare David och souschef Alex

Tofta herrgårds kök håller mycket hög klass, som sig bör ett herrgårdskök. Köksmästare David Jorehed och souschef Alex Stenman komponerar  menyerna baserad på säsongens allra bästa råvaror. Så mycket som möjligt samarbetar vi med lokala leverantörer.

Extra härligt tycker vi det är när vi kan erbjuda KRAV märkt nötkött från gårdens egen djuruppfödning.

Vi plockar gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor, örter från vår lilla örtträdgård eller granskott från skogen. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från vår egen vinkällare som förhöjer din matupplevelse. Vi rekommenderar alltid viner som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett vinpaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista.

 

Tofta Herrgård - restaurang i herrgården

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

                                Meny helgen 25- 26 maj

                                • Halstrad havskräfta tillsammans med grillad grön sparris, korngryn och musselskum
                                • Lammrostbiff från gårdar på Gotland serveras med rostade tomater, majrova och ramslök samt rödvinsky
                                • Chokladmousse tillsammans med rabarbercurd och mjölksorbet

                                Meny helgen 1 - 2 juni

                                • Tartar på hummer och pilgrimsmussla tillsammans med friterad kronärtskocka, Lardo och rouille
                                • Halstrad havskatt serveras med krokett på långbakad rotselleri, rostade knippmorötter, ramslök och kycklingvinaigrette
                                • Bakad rabarber på mandelbotten serveras med Toftas vaniljglass

                                Öppettider

                                Under våren och försommaren har vi öppet för middag fredagar & lördagar.

                                Middagen serveras:  
                                Fredagar kl.19:00
                                Lördagar kl.19:00
                                Vi har öppet året /om:
                                • Hela året: lördagar
                                • Höst & vår:  fredag och lördag
                                • Under sommaren onsdag, torsdag, fredag, lördag

                                Boka ditt bord på:

                                Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
                                E-post: [email protected]
                                Hitta hit:
                                Tofta Herrgård Konferens
                                Tofta 200
                                442 75 Lycke

                                En del av:

                                Nyhetsbrevet


                                You are now subscribed