Dukat bord herrgården

Tallrik med förrätt

Kock i arbete i herrgårdskök

Matlagning i köket

Matsal på Tofta Herrgård

Förrätt med hummer

Dukat bord i herrgårdsrestaurangen

Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.


Nu under sensommar och höst har vi öppet i restaurangen för middag fredagar och lördagar

Herrgårdsträdgården bjuder på mysiga vrår där du kan slå dig ner och insupa atmosfären, och kanske avnjuta något gott att dricka. Vid kyligare väder rekommenderar vi våra mysiga rum med soffgrupper en trappa upp i herrgården. Vi tänder ljus och pysslar om er.

Förhandsboka ditt bord.

Varmt välkommen till oss!


Normalt serverar vi middagen kl. 19:00.

Priser: 

 • Trerätters meny: 525:- sek
 • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 385:- sek

Barn: Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

 • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
 • En lite mer barnanpassad meny: 175:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatismos och rårörda lingon / glass med bär.)

Vegetarian, vegan eller matallergier? Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost eller som önskar ett vegetariskt/veganskt alternativ.

Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Förhandsboka ditt bord på:
Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Meny fredag 17 och lördag 18 september
 • Sotad pilgrimsmussla med rostad paprika och mandelsås samt råstekt majs
 • Helgens vita fisk med sensommargrönsaker samt buljong på grillad fänkål
 • Grillat äpple från herrgårdsträdgården med skrädmjölssmulor och Toftaglass
Meny fredag 24 och lördag 25 september
 • Halmad havskräfta med lokala tomater och saffranscrème
 • Långbakad Duroc gris från Dalsland med persiljebuljong, mustiga höstprimörer samt rostade hasselnötter
 • Björnbärssorbet med créme på vit choklad och syrad grädde samt mandelkaka
Meny fredag 1 och lördag 2 oktober
 • Sotad pilgrimsmussla med rostad paprika och mandelsås samt råstekt majs
 • Helgens vita fisk med höstprimörer samt buljong på grillad fänkål
 • Grillat äpple från herrgårdsträdgården med skrädmjölssmulor och Toftaglass

Uppdatering 21-06-30: Från 1 juli 2021 försvinner regleringen av öppettider för serveringsställen, så vi återgår till våra normala öppettider. Enligt gällande restriktioner dukar vi för max 8 personer i samma sällskap per bord i restaurangen. Är ni fler än 8 så delar vi upp på fler bord.


Lite mer om mat & dryck 

Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. En av våra köttleverantörer är Gröna Gårdar i Bohuslän, och delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

När vi kan plockar vi gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor samt örter och sallat från vår köksträdgård. Extra roligt är att vi numera även har ett samarbete med några av våra grannar och den lokala odlarföreningen om leverans av deras överskottsskörd hit till herrgårdsköket. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från Toftas egen vinkällare. Vi rekommenderar alltid dryck som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett dryckespaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista, där vi fokuserar på ekologiskt vin, naturvin samt lokalproducerad öl. Den lokalproducerade ölen kommer just nu från Hybris Bryggeri i Gullbringa och Inlands bryggeri på Marstrand. Inlands bryggeri samarbetar vi för övrigt även med för ölprovningar.

Är du intresserad av dryckesprovningar är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan. Mindre grupper får hänga med Toftas sommelier Petter Karlander i gårdens gamla vinkällare. Här får du smaka och lära dig om ädla droppar och njuta av lite passande tilltugg medan vi pratar vin och gårdens historia.


Detta gör vi för att hindra smittspridning hos oss:

♥️ Enligt gällande restriktioner dukar vi för max 8 personer i samma sällskap per bord. Är ni fler än 8 så delar vi upp på fler bord.

♥️ Det är färre platser i restaurangen än vanligt då vi har glesat ut borden med minst 1 meter mellanrum mellan sällskapen.

♥️ Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Därmed kan vi sprida ut våra sällskap i olika rum. Det finns möjlighet att boka en egen matsal på övervåningen (i mån av kapacitet).

♥️ Vi agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer i hela vår verksamhet. Klicka här så kan du läsa mer om hur vi hanterar covid-19 >>

Öppettider

HÖSTTIDER från 27/8-2/10: öppet i restaurangen fredag & lördag

Från 3/10 öppet lördagar fram till julbordet. ANDRA DAGAR GRUPPBOKNINGAR - KONTAKTA OSS GÄRNA MED DIN FÖRFRÅGAN!

Middagen serveras:  
Fredag

19:00

Lördag

19:00
Julbordet 2021 26/11 - 22/12
Vi har öppet året om:
 • Hela året: lördagar
 • Höst & vår:  fredag och lördag
 • Under sommaren tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag

Andra dagar konferensgrupper.

Boka ditt bord på:

Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]
Hitta hit:
Tofta Herrgård Konferens
Tofta 200
442 75 Lycke

En del av:

Nyhetsbrevet


You are now subscribed