Dukat bord herrgården

Tallrik med förrätt

Kock i arbete i herrgårdskök

Matlagning i köket

Matsal på Tofta Herrgård

tomater och grönsaker

tallrik, varmrätt

Dukat bord i herrgårdsrestaurangen

Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.


Nu har vi öppet i restaurangen för middag fredag och lördag. Andra dagar gruppbokningar.

Du är alltid välkommen att komma hit till oss lite innan middag om du vill hinna med en lugn stund, och kanske något gott att dricka. Det är mysigt att sitta utomhus på altanen eller i trädgården när vädret tillåter! Vi rekommenderar annars våra trevliga rum med soffgrupper en trappa upp i herrgården. Vi tänder ljus och pysslar om er.

Förhandsboka ditt bord.

Varmt välkommen till oss!


Normalt serverar vi middagen kl. 19:00.

Här hos oss arbetar vi med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Priser: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek

Barn: Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatismos och rårörda lingon / glass med bär.)

Vegetarian, vegan eller matallergier? Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost eller som önskar ett vegetariskt/veganskt alternativ.

Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Förhandsboka ditt bord på:
Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post: [email protected]

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

    Meny fredag 30 september och lördag 1 oktober
    • Kolgrillat nötkött från Hållsunga gård med sallad på Bremnäsgurka och smaker från Japan
    • Helgens vita fisk med sås på sensommartomater samt potatis från Hållsunga gård smaksatt med rökt fisk och citron
    • Herrgårdspäron med karamelliserad mandel och stjärnanisglass
    Meny fredag 7 och lördag 8 oktober
    • Lättrökt hälleflundra med salsa verde på grönsaker och örter från Vävra köksträdgård
    • Bakad karré på gråbogris serveras med sås på Bremnäsäpple och dagens lokala höstgrönsaker
    • Björnbärssorbet med variation på vit choklad samt inkokta björnbär
    Meny fredag 23 och lördag 24 oktober
    • Kolgrillat nötkött från Hållsunga gård med sallad på gurka från Vävra köksträdgård och smaker från Japan
    • Helgens vita fisk med sås på säsongens sista tomater samt potatis från Hållsunga gård smaksatt med rökt fisk och citron
    • Herrgårdspäron med karamelliserad mandel och stjärnanisglass

     


    Lite mer om mat & dryck 

    Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.Delar av säsongen använder vi oss även av kött som kommer från djur här på gården.

    När vi kan plockar vi gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor samt kål, örter och sallat från vår köksträdgård. I så stor mån som möjligt vill vi som del av vårt hållbarhetsarbete jobba med producenter i närområdet, och de senaste årens situation har givit oss tid att utveckla detta vidare. Några av våra fantastiska lokala samarbetsparners är:

    • Vävra köksträdgård i Hålta med närodlade grönsaker
    • Hållsunga gård i Kärna ekologiskt jordbruk med mjölk, mejeriprodukter, kött och växtprodukter
    • Extra roligt är att vi numera även har ett samarbete med några av våra grannar i Bremnäs om leverans av deras överskottsskörd hit till herrgårdsköket
    • Hybris Brewery i Gullbringa levererar lokalproducerad öl 
    • En Aleigen Brewery i Kungälv levererar även de lokal hantverksbryggd öl

    Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från Toftas egen vinkällare. Vi rekommenderar alltid dryck som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett dryckespaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista, där vi fokuserar på ekologiskt vin, naturvin samt lokalproducerad hantverksöl. 

    Är du intresserad av dryckesprovningar är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan. Mindre grupper får hänga med Toftas sommelier Petter Karlander i gårdens gamla vinkällare. Här får du smaka och lära dig om ädla droppar och njuta av lite passande tilltugg medan vi pratar vin och gårdens historia.

    Öppettider

    Öppet fredagar & lördagar.

    Middagen serveras:  
    Fredag

    19:00

    Lördag

    19:00
    ANDRA DAGAR GRUPPBOKNINGAR - kontakta oss gärna med din förfrågan.
    Vi har öppet året om:
    • Hela året: lördagar
    • Höst & vår:  fredag och lördag
    • Under sommaren tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag

    Andra dagar konferenser & grupper.

    Boka ditt bord på:

    Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
    E-post: [email protected]
    Hitta hit:
    Tofta Herrgård Konferens
    Tofta 200
    442 75 Lycke

    En del av:

    Nyhetsbrevet


    You are now subscribed