Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Dukning i restaurang Tofta Herrgård

Matsal på Tofta Herrgård

Efterrätt - restaurang på Tofta Herrgård

Förrätt med hummer

Kockar i köket på Tofta Herrgård

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Här hos oss serverar vi fasta menyer, som vår köksmästare komponerar ut i från säsongens allra bästa råvaror. Aktuella menyer hittar du längre ned på denna sidan.

Normalt serveras middagen kl.19:00.

Trerätters meny: 525:- sek

Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Vänligen förhandsboka ditt bord!


Lite mer om mat & dryck 

Tofta Herrgårds kök håller mycket hög klass, som sig bör ett herrgårdskök. Köksmästare David Jorehed och souschef Alex Stenman komponerar  menyerna baserad på säsongens allra bästa råvaror. Så mycket som möjligt samarbetar vi med lokala leverantörer.

Extra härligt tycker vi det är när vi kan erbjuda KRAV märkt nötkött från gårdens egen djuruppfödning.

Vi plockar gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor, örter från vår lilla örtträdgård eller granskott från skogen. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från vår egen vinkällare som förhöjer din matupplevelse. Vi rekommenderar alltid viner som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett vinpaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista.

Souschef Alex och köksmästare David

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

          Meny fredag 24 och lördag 25 maj

          • Rökt ankbröst tillsammans med grillad hjärtsallad, friterad getost och rosmarinhonung
          • Halstrad torskrygg serveras med kräm på rostad blomkål, rökta körsbärstomater och bakade lökar samt en örtmixad musselbuljong
          • Hjortronmunk tillsammans med pistageglass och lingonmaräng

          Torsdag 30 maj -  söndag 2 juni är hela herrgården och restaurangen abonnerad

          Meny fredag 7 och lördag 8 juni

          • Halstrad pilgrimsmussla tillsammans med kräm på champinjon, friterad kronärtskocka samt räkbuljong
          • Grillad ryggbiff serveras med tryffelbräserad spetskål, rostade betor, råhyvlad grön sparris och madeirasky
          • Crème brûlée tillsammans med citronstekt havre och smultronsorbet

          Öppettider

          Restaurangen är under våren öppen alla fredagar & lördagar.

          SOMMAREN: Öppet onsdagar t.o.m. lördagar från 3 juli.

          Andra dagar konferensgrupper.

          Middagen serveras:  
          Fredagar kl.19:00
          Lördagar kl.19:00
          Vi har öppet året om:
          • Hela året: lördagar
          • Höst & vår:  fredag och lördag
          • Under sommaren onsdag, torsdag, fredag, lördag

          Boka ditt bord på:

          Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
          E-post: [email protected]
          Hitta hit:
          Tofta Herrgård Konferens
          Tofta 200
          442 75 Lycke

          En del av:

          Nyhetsbrevet


          You are now subscribed