Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Dukning i restaurang Tofta Herrgård

Matsal på Tofta Herrgård

Efterrätt - restaurang på Tofta Herrgård

Förrätt med hummer

Kockar i köket på Tofta Herrgård

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Här hos oss serverar vi fasta menyer, som vår köksmästare komponerar ut i från säsongens allra bästa råvaror. Aktuella menyer hittar du längre ned på denna sidan.

Normalt serveras middagen kl.19:00.

Trerätters meny: 525:- sek

Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.


4 juli - 17 augusti har vi öppet onsdag, torsdag, fredag och lördag från kl.17:00

 

Under sommarveckorna har vi öppet för middagsgäster lite fler dagar än annars. Varmt välkommen att boka ditt bord. Kombinera gärna med Teater Toftas sommarteater i Magasinet för en helkväll!

När du bokar anger du när du önskar att äta:

  • Tidigare sittning / teatersupé kl.17:00.
  • Senare sittning kl. 19:30.

Herrgårdsträdgården bjuder på mysiga vrår där du kan slå dig ner och insupa atmosfären, och kanske avnjuta ett glas kallt att dricka?

Tvårätters meny/ teatersupé (varmrätt & dessert): 385:- sek
Trerätters meny: 525:- sek

Vänligen förhandsboka ditt bord!


Lite mer om mat & dryck 

Tofta Herrgårds kök håller mycket hög klass, som sig bör ett herrgårdskök. Köksmästare David Jorehed och souschef Alex Stenman komponerar  menyerna baserad på säsongens allra bästa råvaror. Så mycket som möjligt samarbetar vi med lokala leverantörer.

Extra härligt tycker vi det är när vi kan erbjuda KRAV märkt nötkött från gårdens egen djuruppfödning.

Vi plockar gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor, örter från vår lilla örtträdgård eller granskott från skogen. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från vår egen vinkällare som förhöjer din matupplevelse. Vi rekommenderar alltid viner som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett vinpaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista.

Souschef Alex och köksmästare David

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

          Meny onsdag 17 - lördag 20 juli

          • Friterad pilgrimsmussla tillsammans med grillad hjärtsallad och hollandaise
          • Stekt ankbröst serveras med rostad kålrabbi, bakade lökar och körsbärstomater samt rosmarinsky
          • Bakad rabarber på mandelbotten serveras med Toftas vaniljglass och jordgubbar

          Meny onsdag 24 - lördag 27 juli

          • Sotad havskräfta tillsammans med ölkokt persiljerot, friterad tång och beurre blanc
          • Halstrad fjällröding serveras med bakad fänkål, knippmorot, grön sparris och skaldjursås
          • Hallonglass på pistagebotten tillsammans med nougatmousse och färska bär

          Meny onsdag 31 juli - lördag 3 augusti

          • Tartar på hummer och pilgrimsmussla tillsammans med friterad kronärtskocka och rouille
          • Grillad ryggbiff från Bohuslän serveras med tryffeldressade primörer, pommes anna och portvinsky
          • Crème brûlée tillsammans med jordgubbar och fläder samt smultronsorbet

          Meny onsdag 7 - lördag 10 augusti

          • Cecina de leon (lufttorkat rökt nötkött) tillsammans med rostad knipprödbeta, kantareller, hyvlad pecorino och portvinreduktion
          • Halstrad torskrygg serveras med kräm på rostad blomkål, rökta körsbärstomater och bakade lökar samt en örtmixad vitvinsås
          • Chokladterrin med browniebotten och vit chokladganache serveras med rabarberkompott och hallonsorbet

          Läs mer om sommar i restaurangen här >>


          Öppettider

          Restaurangen är öppen onsdagar t.o.m. lördagar från 4 juli - 17 augusti

          Sedan fredagar och lördagar i höst.

          Middagen serveras:  
          Från 4 juli:  
          Onsdag kl.17 & 19:30
          Torsdag kl.17 & 19:30
          Fredag kl.17 & 19:30
          Lördag kl.17 & 19:30
          Vi har öppet året om:
          • Hela året: lördagar
          • Höst & vår:  fredag och lördag
          • Under sommaren onsdag, torsdag, fredag, lördag

          Andra dagar konferensgrupper.

          Boka ditt bord på:

          Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
          E-post: [email protected]
          Hitta hit:
          Tofta Herrgård Konferens
          Tofta 200
          442 75 Lycke

          En del av:

          Nyhetsbrevet


          You are now subscribed