Detalj från matsal i restaurang tofta herrgård - guldigt väggur och detalj från tapet i Blekingesöm

Dukning i restaurang Tofta Herrgård

Matsal på Tofta Herrgård

Efterrätt - restaurang på Tofta Herrgård

Restaurang i unik miljö

Bjud med dig någon du tycker om, och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga i vår vackra herrgård. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass, som våra gäster lovprisar. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Här hos oss serverar vi fasta menyer, som vår köksmästare komponerar ut i från säsongens allra bästa råvaror. Aktuella menyer hittar du längre ned på denna sidan.

Normalt serveras middagen kl.19:00.

Trerätters meny: 525:- sek

Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Vänligen förhandsboka ditt bord!


Lite mer om mat & dryck 

Tofta Herrgårds kök håller mycket hög klass, som sig bör ett herrgårdskök. Köksmästare David Jorehed och souschef Alex Stenman komponerar  menyerna baserad på säsongens allra bästa råvaror. Så mycket som möjligt samarbetar vi med lokala leverantörer.

Extra härligt tycker vi det är när vi kan erbjuda KRAV märkt nötkött från gårdens egen djuruppfödning.

Vi plockar gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor, örter från vår lilla örtträdgård eller granskott från skogen. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.

Vår sommelier väljer med omsorg ut ädla droppar från vår egen vinkällare som förhöjer din matupplevelse. Vi rekommenderar alltid viner som passar kvällens meny, som även kan köpas som ett vinpaket. Annars väljer du själv från vår dryckeslista.

Souschef Alex och köksmästare David

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. Vi har alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

        Meny lördag 16 februari

        • Krokett på kungskrabba tillsammans med picklade betor, musselbuljong och forellrom
        • Hjortinnanlår serveras med kantareller, rostad pumpa, svartkål, kryddsky samt pommes rösti
        • Terrine på hjortron och äpple med mascarpone mousse

        Meny lördag 23 februari

        • Halstrad pilgrimsmussla tillsammans med långbakad blomkål, kejsarhatt och råhyvlad fänkål samt brynt sojasmör
        • Örtstekt ryggbiff serveras med bakade betor, kantareller, fondantpotatis och portvinsås
        • Crème brûlée tillsammans med citronstekt havre och  havtorsorbet

        Meny lördag 2 mars

        • Sotad havskräfta med dillrostad svartrot, korngryn och musselskum
        • Halstrad torskrygg serveras med rostad svartrot, fänkål, torkade körsbärstomater och kycklingvinaigrette
        • Chokladtryffel på kastanjebotten serveras med päronkompott och hallonsorbet

        Tofta Herrgård - restaurang i herrgården

        Öppettider

        Restaurangen är öppen alla lördagar under vintern från 19 januari 2019.

        Öppet även fredagar från 26 april.

        Andra dagar konferensgrupper.

        Middagen serveras:  
        Lördagar kl.19:00
        Vi har öppet året om:
        • Hela året: lördagar
        • Höst & vår:  fredag och lördag
        • Under sommaren onsdag, torsdag, fredag, lördag

        Boka ditt bord på:

        Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
        E-post: [email protected]
        Hitta hit:
        Tofta Herrgård Konferens
        Tofta 200
        442 75 Lycke

        En del av:

        Nyhetsbrevet


        You are now subscribed