Teater Tofta startades sommaren 2010. En allvarsam, lekfull spelplats mitt i idyllen – Forser, GP. I Magasinet på Tofta Herrgård får man uppleva hettan, svetten och närheten när äktenskap knakar, kärlekar uppstår och strider utkämpas – på armlängds avstånd. 

GLÖMSKA av Göran Parkrud

Urpremiär 4 juli 2020 kl 19:30.

Välkomna in i under takbjälkarna i Magasinet för elfte året i rad, i ännu ett spännande, brännande nära drama av Göran Parkrud.

I Glömska möter vi Ulla som efter en tids sjukdom beslutar sig för att ställa allt tillrätta genom att fira sin 65-årsdag. Med på kalaset finns bland annat hennes döttrar Cecilia och Tove, men också ungdomskärleken Bo, som Ulla inte träffat på 40 år. Under kalasets gång vecklar historien ut sig, och Ulla tvingas möta saker som hon helst velat glömma. Vad är det vi minns, och varför glömmer vi? Och vem ska ta hand om barnen? Glömska är en helt fristående fortsättning på Törst från 2018 och Vilse från 2019.
 
Spelas i Magasinet på Tofta Herrgård 4 juli - 15 augusti 2020
 
Regi och manus: Göran Parkrud.
Medverkande: Jill Ung, Susanna Helldén, Lisa Parkrud, Lars Magnus Larsson, Carl-Markus Wickström, Ylva Olaison, Charlie Parkrud/Jack Hedesström. Scenografi och ljus: Beate Persdotter Løken. Mask och kostym: Agnes Parkrud. Ljuddesign: Patrik Vörén. Teknik: Frida Bagri. Producenter: Susanna Helldén. Grafisk form: Anders Wennerström.


Teaterbaren i Magasinet är öppen från kl 18.30.

OBS! Info med anledning av COVID-19
 • Med anledning av den rådande pandemin och de nuvarande riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten kommer föreställningen att spelas för endast 42 personer per kväll, utspridda i salongen.
 • Den första bänkraden kommer att tas bort, och in- och utgång kommer endast ske genom yttertrappan i Magasinet.
 • Att spela för en så liten publik gör att det är svårare för teatern att få ihop ekonomin. Detta innebär att biljetterna kommer att vara något dyrare i år, för att åtminstone delvis kunna betala skådespelarnas löner. Vi hoppas att ni har förståelse för detta. Däremot blir det ju mer intimt och exklusivt än någonsin, i en tid vi aldrig kommer att glömma!
 • Det kan hända också hända saker som inte kan förutse, till exempel att någon i ensemblen blir sjuk. Då kan föreställningen komma att bli inställd. Om detta sker får man tillbaka hela beloppet man har betalat för biljetterna. Detsamma gäller om man som publik själv blir sjuk.
 • Det är viktigt att vi håller kulturen vid liv, men också viktigt att vi gör det på ett sätt där det känns tryggt, och att vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner om god handhygien, och att hålla avstånd och stanna hemma om vi är sjuka.

För info om Glömska: [email protected], 0733-701856

Läs mer på Teater Toftas hemsida: teatertofta.se >>

 

 

 

 


Teatersupé och boendepaket på Tofta Herrgård

Passa på att göra din teaterkväll komplett, och njut av god mat i unik miljö innan kvällens föreställning! Herrgårdsrestaurangen ligger en fin 200 m promenad från Magasinet. För den som önskar att övernatta har vi sköna hotellrum som väntar.

Restaurangen i herrgården är öppen teaterdagar från kl.17:00

Här hos oss serverar vi fasta menyer. I sommar har våra kockar komponerat några härliga rätter från säsongens skafferi. Du kan välja mellan två alternativ per rätt   Läs mer om restaurangen & menyer här >>

Vi har självfallet alternativ för dig med matallergier/specialkost. Meddela oss innan så våra kockar hinner att förbereda något gott.

Sommarpriser:

 • Tvårätters meny (förrätt och huvudrätt) 385:- sek
 • Trerätters meny 495:- sek

Välkommen att boka ditt bord!

Bordsbeställning på:
Telefon +46 (0)303 – 22 58 05
E-post [email protected]

Boendepaket - kombinera teater med våra Sommarpaket

För dig som önskar att bo över, rekommenderar vi att kombinera teatern med  ett av våra SOMMARPAKET. I detta paketet ingår eftermiddagskaffe, tvår- eller trerätters teatersupé, samt logi och frukost. OBS! notera i meddelandefältet vid bokning att du skall på teatern, då reserverar vi bord till dig i restaurangen kl.17:00.

Klicka här för mer info om våra BOENDEPAKET i SOMMAR >>


OM TEATER TOFTA

Drömmen om en egen teater hade funnits länge, men att gå från tanke till handling var i detta fall en lång process. Vi hade besökt Tofta Herrgård sen barndomen, och alltid varit förtjusta i platsen.  Vi tyckte oss också se ett behov av ett utökat kulturliv i Kungälvs kommun under sommarhalvåret, och hade som mål att hitta en plats där vi kunde undersöka våra konstnärliga tankar. Tofta Herrgård stod där och väntade på oss med sina vackra omgivningar och sin historia.

Så togs beslutet 2010 och vi tog vägen genom allén, in genom grindarna och knackade på herrgårdsporten och presenterade våra tankar. Mötet inspirerade oss, och ett sprudlande samarbete tog sin början. Allt verkade falla på plats och vi bestämde oss för att göra verklighet av våra idéer. Dröm blev till verklighet.

Kvalitet, även på sommaren

Vi hade som utgångspunkt en vilja att själva skapa teater med hög konstnärlig kvalitet. Vi föreställde oss att det fanns både utmaningar och fördelar med att göra detta i herrgårdsmiljö under sommaren, och hoppades att mötet mellan skådespel och publik kunde ge nya oväntade och spännande upplevelser.

Rummet skapar spänning

Vad vi fann var också hur den här typen av teater, som sker utanför ett vanligt teaterrum, utmanar både skådespelare och publik, och skapar en alldeles speciell kontakt och kommunikation. Närheten mellan scen och publik är i vårt fall en mycket viktig del i upplevelsen för åskådarna. Publiken blir en självklar och ovärderlig del av varje föreställning, och kan ses som medaktörer, redan från den stund de anländer till herrgården.

Det blir ett avbrott från vardagen, och både en känsla av att befinna sig i en helt annan tid och ta del av Tofta Herrgårds historiska miljö, och samtidigt ställas inför de högst aktuella frågor som våra pjäsval tar upp. Vi vill gå djupare och undersöka relationer, möten, normer och system, klass- och könskamp, identitet och sexualitet och rätten till att bestämma hur vi vill leva våra liv.

Ett varmt mottagande

Publikreaktionerna har varit positiva, och våra samlade erfarenheter från de gångna somrarna, tillsammans med våra konstnärliga och kulturpolitiska ambitioner driver oss att fortsätta arbeta för visionen om en levande tillgänglig teater på landsbygden.

Välkomna!

önskar
Susanna Helldén och Göran Parkrud
Konstnärliga ledare
Teater Tofta


TIO SOMRAR MED TEATER TOFTA

 • 2010: Strindbergs Fröken Julie,
 • 2011: Strindbergs Fadren
 • 2012: STRINDBERGx2 – Leka med elden och Fordringsägare
 • 2013: Noréns Sanning och konsekvens
 • 2014: LYCKA - en musikalisk föreställning om det som gör ont av Göran Parkrud
 • 2015: Ett Dockhem av Henrik Ibsen,
 • 2016: Göran Parkruds BUNDEN
 • 2017: Jonas Gardells pjäs Människor i solen
 • 2018: Göran ParkrudsTÖRST
 • 2019: 10 års jubileum med Göran Parkruds föreställning VILSE

KLICKA HÄR - OCH LÄS MER OM TIDIGARE SOMRARS FÖRESTÄLLNINGAR >>


Teater Toftas Vänner

Teater Tofta har en vänförening!
Bli medlem du också – MER INFO >>