teateraffish "Våra privata liv", 2 kvinnor 2 män
röd stor träbyggnad, magasin
teaterpublik utanför rött trämagasin

Teater Tofta - sommarteater när det är som bäst

Boka biljetter till Teater Toftas föreställning i Magasinet. Vi står inför en speciell sommar på Tofta Herrgård då vi gör oss redo för Teater Toftas sista föreställning här efter 15 fantastiska år.

Det har varit en otrolig resa tillsammans med Göran, Susanna och hela ensemblen, och vi är djupt tacksamma för alla underbara stunder och minnen som vi har delat genom åren. Med värme och tacksamhet,  Karen, Petter och teamet på Tofta Herrgård


Sommaren 2024 Teater Tofta - VÅRA PRIVATA LIV

I sommar spelar Teater Tofta pjäsen som just gjort Londonsuccé; Private Lives av Noël Coward. På största allvar och med mycket humor skildras äktenskapet och passionen, i ett spetsigt och vasst 1930-talsdrama om en relation fylld av både kärlek, desperation och svärta. 

TEATERBILJETTER KÖPER DU HÄR >>

Premiär lördag 29 juni 2024 kl 19.30

Föreställningen spelas sedan onsdag-lördag hela juli.

I rollerna kommer vi att få se Göran Parkrud, Susanna Helldén, Malin Morgan, Hans Brorson och Charlie Parkrud.

  • För regin står Ola Hedén, som var med i Teater Toftas Sanning och konsekvens sommaren 2013, och på Folkteatern i Göteborg i samma pjäs 2014.
  • Scenografi och ljus: Beate Persdotter Løken
  • Teknik och ljuddesign: Jacki Romàn
  • Producent: Susanna Helldén
  • Grafisk Form: Anders Wennerström
  • Affischfoto: Karin Wildheim

logo_teatertofta

TEATERTOFTA.SE>>

Teatersupé och boendepaket
på Tofta Herrgård


Passa på att göra din teaterkväll komplett, och njut av god mat i unik miljö innan kvällens föreställning! Herrgårdsrestaurangen ligger en fin 200 m promenad från Magasinet. För den som önskar att övernatta har vi sköna hotellrum som väntar.

dukat bord med vit duk, herrgårdsmiljö

KOMBINERA MED MIDDAG


Teatersupé i herrgården serveras kl.17:00

Pris middag: 

Trerätters meny: 595:- sek
Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek

BOKA BORD HÄR>>

*Uppge gärna i noteringar att du ska på teater.

Läs mer om restaurangen & menyer här >>

dubbelsäng, tavlor över sänggavel, röd vägg

BOENDEPAKET MED TEATERSUPÉ


Kombinera teater med middag i herrgården och boende i hotellrum i Smedjan eller Verkstan.

Tips: vårt Herrgårdspaket Sommarpaket är populära bland teaterpubliken.

Välj middagtid i restaurangen kl.17:00 när du bokar.

INFO & PAKETBOKNING HÄR>>

 

SISTA SOMMAREN! 

Sommaren 2024 är den 15e i raden och kommer att bli teaterns sista på Tofta Herrgård.

Vi här på Tofta herrgård vill igen tacka Teater Tofta med Göran och Susanna i spetsen för allt roligt vi har haft genom alla år. Det är inte klokt vilken svindlande resa vi har varit med om tillsammans! Nu ska vi njuta av sista sommaren.

Här kommer en liten hälsning från teaterns konstnärliga ledning Susanna och Göran: 

Det är med stolthet och värme vi ser på arbetet vi gjort, på alla fantastiska sommarkvällar vi upplevt i Magasinet tillsammans med vår publik, på samarbetet och stödet från alla på Tofta Herrgård och på den höga konstnärliga ambition vi haft tillsammans med kreativa medarbetare. Därför är det med visst vemod som vi nu tar farväl av detta som har blivit mångas sommartradition, precis som det är vår. Åren efter pandemin har varit goda konstnärligt, men tuffa ekonomiskt. Kungälvs kommuns intresse har genom åren varit relativt svalt och har för andra året i rad valt att sänka det lilla stöd vi tidigare fått. Det är en av orsakerna till att vi nu väljer att utveckla vår verksamhet åt en annat håll och avslutar kapitlet på Tofta Herrgård. Men först ska vi fira! Kom och var med oss, det blir en minnesvärd sista sommar!

Ps. Teater Tofta kommer fortsatt att finnas kvar, men i vilken form och på vilka platser, det får framtiden utvisa.

man och  kvinna kramas

Teater Tofta startades sommaren 2010. En allvarsam, lekfull spelplats mitt i idyllen – Forser, GP. I Magasinet på Tofta Herrgård får man uppleva hettan, svetten och närheten när äktenskap knakar, kärlekar uppstår och strider utkämpas – på armlängds avstånd. 


OM TEATER TOFTA

Teater Toftas konstnärliga ledare har ordet:

Drömmen om en egen teater hade funnits länge, men att gå från tanke till handling var i detta fall en lång process. Vi hade besökt Tofta Herrgård sen barndomen, och alltid varit förtjusta i platsen.  Vi tyckte oss också se ett behov av ett utökat kulturliv i Kungälvs kommun under sommarhalvåret, och hade som mål att hitta en plats där vi kunde undersöka våra konstnärliga tankar. Tofta Herrgård stod där och väntade på oss med sina vackra omgivningar och sin historia.

Så togs beslutet 2010 och vi tog vägen genom allén, in genom grindarna och knackade på herrgårdsporten och presenterade våra tankar. Mötet inspirerade oss, och ett sprudlande samarbete tog sin början. Allt verkade falla på plats och vi bestämde oss för att göra verklighet av våra idéer. Dröm blev till verklighet.

Kvalitet, även på sommaren

Vi hade som utgångspunkt en vilja att själva skapa teater med hög konstnärlig kvalitet. Vi föreställde oss att det fanns både utmaningar och fördelar med att göra detta i herrgårdsmiljö under sommaren, och hoppades att mötet mellan skådespel och publik kunde ge nya oväntade och spännande upplevelser.

Rummet skapar spänning

Vad vi fann var också hur den här typen av teater, som sker utanför ett vanligt teaterrum, utmanar både skådespelare och publik, och skapar en alldeles speciell kontakt och kommunikation. Närheten mellan scen och publik är i vårt fall en mycket viktig del i upplevelsen för åskådarna. Publiken blir en självklar och ovärderlig del av varje föreställning, och kan ses som medaktörer, redan från den stund de anländer till herrgården.

Det blir ett avbrott från vardagen, och både en känsla av att befinna sig i en helt annan tid och ta del av Tofta Herrgårds historiska miljö, och samtidigt ställas inför de högst aktuella frågor som våra pjäsval tar upp. Vi vill gå djupare och undersöka relationer, möten, normer och system, klass- och könskamp, identitet och sexualitet och rätten till att bestämma hur vi vill leva våra liv.

Ett varmt mottagande

Publikreaktionerna har varit positiva, och våra samlade erfarenheter från de gångna somrarna, tillsammans med våra konstnärliga och kulturpolitiska ambitioner driver oss att fortsätta arbeta för visionen om en levande tillgänglig teater på landsbygden.

Välkomna!

önskar
Susanna Helldén och Göran Parkrud
Konstnärliga ledare Teater Tofta

man och kvinna som dansar

15 SOMRAR MED TEATER TOFTA

2010: Strindbergs Fröken Julie
2011: Strindbergs Fadren
2012: STRINDBERGx2 – Leka med elden och Fordringsägare
2013: Noréns Sanning och konsekvens
2014: LYCKA - en musikalisk föreställning om det som gör ont av Göran Parkrud
2015: Ett Dockhem av Henrik Ibsen,
2016: Göran Parkruds BUNDEN
2017: Jonas Gardells pjäs Människor i solen
2018: Göran Parkruds TÖRST
2019: 10 års jubileum med Göran Parkruds föreställning VILSE
2020: Göran Parkruds GLÖMSKA
2021: Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman
2022: Nattvarden av Lars Norén
2023: Göran Parkruds ARKIVET

TACK! 🤍